eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség előtti napon a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Párizzsal ismerkedett a MOB-vezetőség

A 2024-es párizsi olimpia pontos helyszíneit csak szeptember végén mutatják be, ám előzetes információk már vannak, így elkezdődhetett a közös munka a párizsi magyar nagykövetséggel.

Gyulay Zsolt elnök vezetésével a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) háromfős küldöttsége vett részt a párizsi Accor Arénában megtartott Global Sports Week rendezvényen, amelynek résztvevői eszmecserét folytathattak a soron következő nyári ötkarikás játékok szervezőivel.

A MOB a honlapján kiemelte: az idén harmadszor megtartott eseményen a sport szakmai és gazdasági szereplői vettek részt, így a nemzeti olimpiai bizottságok mellett például nemzetközi sportszövetségek, az UNESCO, az Európai Parlament, vagy éppen az Európai Bizottság is képviseltette magát.

A Francia Olimpiai Bizottság (CNOSF) meghívására magyar oldalról részt vett még a kétnapos rendezvényen Fábián László és Dósa Viktória is, a MOB főtitkára, valamint az olimpiai részvételek szervezéséért felelős munkatársa. Az eseményen előadást tartott többek között Brigitte Henriques, a CNOSF elnöke, valamint Tony Estanguet, a párizsi szervezőbizottság vezetője is.

Gyulay Zsolt elmondta: Estanguet betekintést engedett az innovatív ünnepélyes megnyitó részleteibe, amelyről annyit árult el, hogy nagyon látványosnak ígérkezik és a Szajnán zajlik majd.

"A franciák céljával pedig, amely szerint az olimpiai rendezéssel közelebb hozzák az élsportot az átlagemberekhez, őket is sportolásra buzdítva, mi is tökéletesen tudtunk azonosulni" - nyilatkozta. Hozzátette: az eseményen bemutatkoztak Franciaország régiói, és persze az edzőtáborok is, amelyek az olimpiai felkészülést szolgálják majd.

"A MOB elnökeként a párizsi lesz az első nyári olimpiám, ami bár távolinak tűnik, valójában már most is sok a teendő vele. Például, ha akarunk magyar házat, akkor azzal kapcsolatban már most el kell kezdeni a tárgyalásokat, hogy az időbe is beleférjünk, és túlságosan drága se legyen. Többek között ennek kapcsán találkoztunk Habsburg György párizsi nagykövet úrral, akivel arról is beszéltünk, hogy a várhatóan népes magyar szurkolósereget hogyan tudják, tudjuk majd segíteni" - közölte.

A 2024-es párizsi olimpia pontos helyszíneit csak szeptember végén mutatják be, ám előzetes információk már vannak, így elkezdődhetett a közös munka a párizsi magyar nagykövetséggel. Habsburg György hangsúlyozta: hosszú út vár még a szervezőkre az olimpiáig, de a tervek gyönyörűek és szépen haladnak az előkészületek. Hozzátette: "elkezdődött a mozgolódás" a külföldiek részéről is, és egymás után érkeznek a delegációk, amelyeknek az is céljai között szerepel, hogy helyet találjanak a nemzeti házaknak.

"Számunkra különösen fontos lesz az olimpia, hiszen éppen abban az időpontban rendezik a játékokat, amikor az EU Tanácsa soros elnökségét Magyarország látja el, ez plusz lehetőség számunkra. Jelenleg előzetes egyeztetések zajlanak Gyulay Zsolttal, akivel nagyon jó a kapcsolatom, az év második felében és a jövő évtől kezdve pedig minden bizonnyal felgyorsulnak majd az események" - mondta.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×