eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Unsplash.com

A Porsche és az Audi beszáll a Forma–1-be

A tervek szerint 2026 után vennének részt a sorozatban.

A Forma-1-es belépésre pályázó Porsche és az Audi is elkezdte az ehhez kapcsolódó motorfejlesztéseket.

Herbert Diess, a két autómárka tulajdonosa, a Volkswagen konszern vezérigazgatója a Wolfsburger Allgemeine Zeitung című lapnak azt mondta, "megkaptuk a jóváhagyást". Hozzátette, hogy a döntésben kulcsszerepe van az elitsorozat tervezett szabályváltoztatásainak.

A Forma-1 hosszabb távú tervei között szerepel, hogy fenntartható üzemanyagforrásokat felhasználva, hibrid motorokkal dolgozzanak, utóbbiaknak pedig ötven százalékban elektromos energiával kellene működnie.

A Porsche és az Audi a tervek szerint 2026 után venne részt a vb-sorozatban: előbbit a Red Bullal, utóbbit az Aston Martinnal és a Sauberrel boronálta össze a nemzetközi szaksajtó, de arról is hallani, hogy a McLaren is szívesen használná az Audi erőforrásait.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×