eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Zalánki Gergő gólt dob a Magyarország-Horvátország vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az ötödik helyért játszhatnak a magyarok a férfi világligában

A magyar férfi vízilabda-válogatott a helyosztó pénteki felvonásán 14-13-ra legyőzte az olimpiai ezüstérmes görög csapatot.

Az már korábban eldőlt, hogy Märcz Tamás olimpiai bronzérmes együttese nem juthat a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe.

A magyar válogatott a torna csütörtöki nyitónapján a spanyoloktól szenvedett 10-9-es vereséget, míg a görögök a tokiói olimpia döntőjének "visszavágóján" négy góllal kaptak ki az ötkarikás címvédő szerbektől.

A magyar és a görög válogatott legutóbb a japán fővárosban rendezett világesemény elődöntőjében találkozott egymással, a görögök akkor meglepetésre 9-6-ra diadalmaskodtak.

A magyar válogatottal nem lehetett ott a medence partján Märcz Tamás szövetségi kapitány, akinek egy nappal az utazás előtt lett pozitív a koronavírustesztje.

A visszafogott góltermést hozó első negyedben a görögök kezdtek koncentráltabban, kétgólos előnyre tettek szert, a magyarok Fekete Gergő találatával szépítettek. A második felvonásban viszont minden bejött a magyaroknak, akik a játékrész elején Burián Gergely duplájával fordítottak, majd 5-2-re megléptek. Ötödik góljuk előtt az ellenfél rontott büntetőt, majd a megúszásból Zalánki Gergő volt eredményes.

A harmadik negyedben feléledtek a görögök, akik kevésbé színezték a játékot, mint a magyarok, viszont kinti embereik biztos lövőhelyzetekig adogattak, így sorra lőtték a távoli bombákat a magyar védelem asszisztálása mellett. A védekezés nem állt össze, mert kevés volt a blokk és a jó kapusteljesítmény is hiányzott. A záró felvonásban aztán megint a magyarok diktálták a tempót, ismét visszavették a vezetést - Fekete fordulásból lőtt bravúros góljával -, majd minimális előnnyel zárták az összecsapást.

A magyar válogatott szombaton 17 órától Horvátországgal találkozik majd, amely együttes pénteken kiegyenlített összecsapást követően minimális különbséggel, 13-12-re kerekedett a franciák fölé. Utóbbiak a görögökkel játszanak a hetedik helyért.

Eredmények

az 5-8. helyért:

Horvátország-Franciaország 13-12 (2-2, 4-4, 4-3, 3-3)

elődöntő:

Olaszország-Montenegró 9-7 (1-2, 2-0, 4-3, 2-2)

Szerbia-Spanyolország 11-10 (3-1, 3-3, 4-3, 1-3)

a szombati program

a 7. helyért:

Franciaország-Görögország 13.00

a 3. helyért:

Montenegró-Spanyolország 15.00

az 5. helyért:

Magyarország-Horvátország 17.00

döntő:

Olaszország-Szerbia 19.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×