eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: formula1.com

Van némi gond három héttel a Miami Nagydíj előtt

Május 6. és 8. között rendezik az első miami F1-es versenyt, de nem mindenki örül ennek.

Miamiban a helyi lakosok a zajterhelésre hivatkozva még egy kísérletet tesznek arra, hogy ne rendezhessék meg az első Forma-1-es versenyt a városban. Három héttel a nagydíj előtt nyújtottak be újabb petíciót.

A zajterhelés miatt korábban is volt ellenállás a környéken lakók részéről, és a Miami Herald által idézett friss dokumentumban szintén erre hivatkozva próbálják elérni a Miami Nagydíj törlését, mert a zaj "jelentős zavarást és fizikai károsodást okozna a Miami Gardens lakóinak" - írta az Origo.

A tiltakozásban kitértek egy mérnöki szakvéleményre is, amely azt becsülte, hogy a versenyhelyszín 4 kilométeres körzetében 97 decibel is lehet a hanghatások erőssége, ami olyan, mintha valaki egy láncfűrészt működtetne.

Az ügyben eljáró bíró még hétfőn eldönti, tovább foglalkozik-e a beadvánnyal vagy nem. A portál megjegyzi, hogy a városi hatóságok még nem adták meg a szükséges engedélyeket a szervezőknek a nagydíj megrendezésére, így kérdés, a bíróság egyáltalán dönhet-e az ügyben, mielőtt ez megtörténne.

Miamival tízéves szerződést kötött a Forma-1 a verseny megrendezéséről.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×