eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Basketball hoop isolated on black background. Professional sport concept
Nyitókép: Augustas Cetkauskas/Getty Images

Megnyerte az Euroligát a Sopron

Sporttörténelmi tett női kosárlabdában.

A Sopron Basket első magyar csapatként megnyerte a női kosárlabda Euroligát, mivel az isztambuli négyes döntő vasárnapi fináléjában, végig vezetve, 60-55-re legyőzte a házigazda Fenerbahcét.

Az ötödik Final Fourjukban szereplő soproniak álomszerűen kezdtek: főként a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia révén 12-0-ra elhúztak, a favorit törökök hét és fél perc elteltével találtak először a gyűrűbe. A folytatásban egy 5-0-ás hazai roham sem zökkentette ki a magyar bajnokot, az Európa-bajnok szerb Jelena Brooks triplájával visszaállt a tízpontos különbség, a nagyszünetben 29-19 volt az állás.

Térfélcsere után Gáspár Dávid együttese több folyamatos játékot engedett a riválisnak, amely egy pontra csökkentette hátrányát (33-32), de az utolsó szakasz 45-38-ról indult. Ebben a törökök már nem tudtak újítani, miközben a Sopron hallatlan fegyelemmel küzdött, így megérdemelten nyert.

A 14-szeres magyar bajnok ötödik Final Fourjában 2018 után másodszor jutott fináléba és első magyar csapatként diadalmaskodott az 1959-ben életre hívott kontinentális elitsorozatban.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×