eur:
394.95
usd:
367.81
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
David Alaba of Real Madrid celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on October 24, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Ki gondolta volna ezeket a Real Madrid győzelme után?

A Real Madrid 2-0-ra győzött a Getafe ellen a La Liga, a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. Ebben alighanem nincsen semmi meglepő. Néhány más számadatban a győzelemmel kapcsolatban annál inkább.

Carlo Ancelottit gyakran bírálják azért, mert keveset pihenteti a harminc fölötti sztárjait, most azonban Fede Valverde, Casemiro és Eduardo Camavinga alkotta a középpályás hármast, Toni Kroos és Luka Modrić pihenőt kapott. A statisztikusok szerint Ancelotti bátrabban rotálhatna: a csapat ugyanis a mérkőzései 80 százalékát megnyerte a 2014–2015-ös idény eleje óta, ha a német és a horvát sztár egyszerre hiányzott a kezdőcsapatból. Harmincöt ilyen meccs volt (minden sorozatot figyelembe véve), 28-at megnyert ezekből a Madrid, három döntetlen és négy vereség mellett.

A Real Madrid immár 12 hazai mérkőzésből álló győzelmi sorozatot számlál a Getafe ellen, nincs még egy csapat, amelyik ellen ilyen jó lenne a mérleg pályaválasztóként az utóbbi időben.

A királyi klub a legutóbbi kilenc hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte a madridi és a Madrid-környéki riválisok ellen. Ezekből nyolcon még gólt sem kapott.

Kevesen fogadtak arra, hogy Casemiro szerezi majd a Madrid egyik gólját. A brazil középpályás 45 tétmérkőzés után talált ismét a kapuba. A spanyol élvonalban csupán egyetlen játékos akadt szombat estig, akinek több sikertelen gólszerzési kísérlete volt, mint Casemirónak, mégpedig Adrián Embarbának, az Espanyolból.

A másik gólt Lucas Vázquez érte el, mégpedig bal lábbal. A jobbhátvédként, jobb oldali középpályásként és jobbszélsőként is bevethető mindenes egy kicsit egylábas: 2018 decemberében szerzett legutóbb gólt a La Ligában ballal.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×