eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntőben Hannoverben 2019. június 6-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

FTC-bravúr a vízilabda-BL-ben

Megnőttek az esélyek a Final 8-szereplésre.

A Ferencváros bravúros, 10-8-as győzelmet aratott a görög Olimpiakosz otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 12. fordulójában.

A két együttes egymás elleni korábbi csoportmeccsén novemberben 9-9-es döntetlen született, a tét hatalmas volt szombaton a pireuszi összecsapáson, hiszen a csapatok azonos pontszámmal álltak a csoport negyedik, még éppen nyolcas döntőt érő helyén.

Ezúttal is rendkívül kiélezett összecsapást vívtak a felek, a Ferencváros - amely 2019-ben éppen az Olimpiakoszt győzte le ötméteresekkel a sorozat hannoveri döntőjében - a harmadik negyedben ellépett ellenfelétől. A görögök a hajrában egy perccel a vége előtt egy gólra felzárkóztak, de Vámos első találata lezárta a találkozót.

A zöld-fehérek 12 mérkőzés után így 22 ponttal a negyedik helyen állnak, legközelebb április 20-án a szerb Radnickit fogadják.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Az előző idényben döntős magyar csapat az előző fordulóban a szerb Novi Beograd vendégeként diadalmaskodott, ezzel a két sikerrel újra jó esélye van arra, hogy ott legyen a sorozat nyolcas döntőjében.

Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport:

Olimpiakosz (görög) - FTC-Telekom Waterpolo 8-10 (1-1, 3-3, 2-5, 2-1)

a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Ve. 3, Molnár, Varga Dé. 2-2, Ubovic, Német, Vámos 1-1

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×