eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Twitter/F1 Australian Grand Prix

Sebastian Vettel: mintha elkéstem volna az iskolából

Egy általában izgalmas és kiszámíthatatlan versenyen tér vissza a német pilóta.

Sebastian Vettel olyan érzésekkel várja bemutatkozását a Forma-1 most zajló idényében, mintha elkésett volna az iskolából. A németek négyszeres világbajnok pilótája - aki a szezon első és második futamát koronavírusos megbetegedése miatt hagyta ki - elmondta, nagyon várja már, hogy újra rajthoz álljon.

"Miután pozitív lett a tesztem és kihagytam az első két futamot, úgy érzem magam, mintha elkéstem volna az iskolából" - nyilatkozta.

A 34 éves versenyző a hétvégi, ausztráliai viadalon térhet vissza. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: ez abból a szempontból nem lesz számára furcsa, hogy karrierje során a legtöbbször Ausztráliában kezdődött a vb-idény. Kiemelte, örömteli, hogy kétéves szünet után - amit a pandémia okozott - visszatérhetnek az országba, ahol a közelmúltban, egészen a világjárványig rajtolt a Forma-1-es évad.

"Miután közel egy hónapra ki kellett szálljak az autóból, számomra különösen fontos lesz, hogy az edzéseken készüljek. Remélem, sikerül előre lépnünk ezen az általában izgalmas és kiszámíthatatlan versenyen" - nyilatkozta.

Vettel csapata, az Aston Martin - a Williamshez hasonlóan - két futam után még pont nélkül áll a mezőnyben. A kanadai Lance Strollnak, valamint a németet helyettesítő honfitársnak, Nico Hülkenbergnek sem sikerült az első tízben végeznie a Bahreini, majd a Szaúdi Nagydíjon.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×