eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

A Bayern véget vetett Sallaiék jó sorozatának, szokatlan másodpercek a meccsen

A Leipzig legyőzte idegenben a Dortmundot.

A címvédő és listavezető Bayern München 4-1-re nyert a Sallai Rolanddal felálló Freiburg otthonában a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján. A magyar válogatott keddi felkészülési mérkőzésén, Belfastban győztes gólt szerző futballista a 62. percben hagyta el a pályát, cseréje, Nils Petersen gyakorlatilag egyből egyenlített, a sorozatban tizedik bajnoki címükre hajtó müncheniek azonban a hajrában háromszor is betaláltak.

A Freiburgnak így hat mérkőzés után megszakadt veretlenségi sorozata.

A 86. percben néhány másodpercig 12 Bayern-játékos volt a pályán. Julian Nagelsmann vezetőedző Corentin Tolissót és Kingsley Comant lecserélte, a helyükre Marcel Sabitzer és Niklas Süle érkezett, de a negyedik játékvezető Coman esetében rossz számot írt a táblára, ezért a francia szélső néhány másodpercig a pályán maradt, miközben már a cseréje is beállt.

"A negyedik játékvezető rossz számot mutatott, ezért Coman nem tudta, hogy le kell jönnie. Nyolc vagy kilenc másodpercig így játszottunk. Ez nem befolyásolta a meccset, de azért egy kicsit furcsa. Normális dolog, hogy témát szolgáltat a szurkolóknak" - nyilatkozta Nagelsmann.

A Freiburg vezetőedzője, Christian Streich kijelentette, klubja nem tervezi megóvni a meccset.

A negyedik helyezett RB Leipzig rendkívül simán, 4-1-re nyert a második helyen álló Borussia Dortmund otthonában a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján. A Signal Iduna Parkban a koronavírus-járvány óta első alkalommal, 763 nap elteltével rendezhettek teltházas mérkőzést, ez 81 365 nézőt jelentett.

A szurkolók ugyan varázslatos hangulatot teremtettek, de az eredményben csalódtak, mivel a három magyart foglalkoztató lipcsei gárda remek játékkal, a két gólt és egy gólpasszt jegyző Konrad Laimer vezérletével könnyedén diadalmaskodott.

A vendégeknél Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta az összecsapást, Szoboszlai Dominik pedig a 78. percben lépett pályára.

A Lipcse már tíz mérkőzés óta veretlen a Bundesligában.

Bundesliga, 28. forduló:

Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 1-1 (0-1)

Eintracht Frankfurt-Greuther Fürth 0-0

SC Freiburg-Bayern München 1-4 (0-0)

TSG 1899 Hoffenheim-VfL Bochum 1-2 (0-1)

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 2-1 (2-1)

Borussia Dortmund-RB Leipzig 1-4 (0-2)

pénteken játszották:

Union Berlin-1. FC Köln 1-0 (0-0)

vasárnap játsszák:

FC Augsburg-VfL Wolfsburg 15.30

Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 17.30

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×