eur:
394.46
usd:
365.28
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
2012. november 29-én Londonban készített kép Max Mosley-ról, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnökéről. A volt autóversenyző Mosley, aki 1993-tól 2009-ig töltötte be a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki tisztségét, 2021. május 24-én, 81 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Kerim Okten

Saját kezűleg vetett véget vetett életének a FIA korábbi nagyhatalmú ura

A westminsteri halottkémi bíróság bevonásával vizsgálták a 2021 májusában meghalt Max Mosley halálának körülményeit. A 81 éves egykori FIA-elnök 2 éve folytatott küzdelmet B-sejtes limfómával, amely az immunrendszerét támadta meg. Mosley a betegség elleni küzdelmének vetett véget – öngyilkos lett.

A bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy lőfegyverrel követett el öngyilkosságot. A The Daily Mail forrásai szerint a hálószobája ajtajára egy cetli volt ragasztva, azzal a felirattal: „Ne lépj be, hívd a rendőrséget” – írja a gphirek.hu.

A bírósági jelentés szerint egyértelműen vadászpuskát használt, amivel végzetes sérülést okozott magán. Constable Ben Benlounes nyomozó szerint erőszakos behatolásnak nem voltak nyomai Mosley otthonában. Az egyik fiókra tűzve pedig egy búcsúlevelet is találtak, amelyen az szerepelt:

„Úgy érzem, nincs más választásom”.

Az ápolói szolgálat képviselője – ők segítették az exelnököt a betegséggel való küzdelemben – úgy nyilatkozott, hogy nem mutatta semmilyen jelét annak, hogy mire készülne.

Max Mosley 1993 és 2009 között töltötte be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztját. 2008-ban keveredett hamisan szexbotrányba, a News Of The World lap cikke alapján. A lapot a bíróság kártérítésre kötelezte rágalmazás és rossz hír keltése miatt.

Az exelnök nevéhez fűződik, hogy lényeges biztonsági változtatásokat vezetett be Ayrton Senna halála után az autósportban. Neki köszönhetően indultak el a versenyzők biztonságára vonatkozó törekvések, amelyek napjainkban is folyamatosan fejlesztés alatt vannak.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×