eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Balogh Zsolt fog egy labdát a vb-selejtezőre készülő férfi kézilabda-válogatott edzésén a fővárosi Elektromos Sporttelepen 2016. április 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Kézilabda: így érinti a magyar BL-klubokat az orosz kizárás

Kiderült, hogy kivel játszik a nőknél a Ferencváros, valamint a Veszprém és a Szeged helyezésére is hatással van a mostani helyzet.

Az európai szövetség (EHF) a honlapján hozta nyilvánosságra a végrehajtó bizottság döntéseit az ukrajnai háború kapcsán.

A női BL-ben a román CSM Bucuresti játék nélkül a negyeddöntőbe jutott, de a párosítások változatlanok maradtak, tehát a rájátszás első fordulójában a Ferencváros a szlovén Krim Mercator Ljubljanával találkozik.

A legjobb nyolc között a Rosztov-Don nem léphet pályára, ami azt jelenti, hogy a német Borussia Dortmund és a francia Metz HB párharcának győztese a budapesti négyes döntőbe jut.

A férfi BL-ben a fehérorosz Meskov Breszt kizárása miatt az északmacedón Vardar Szkopje és a német THW Kiel játék nélkül, 10-0-s gólkülönbséggel megkapja következő csoportmérkőzésének két pontját. Ez a Pick Szeged szempontjából annyit jelent, hogy az A csoport harmadik vagy negyedik helyén végez. Amennyiben jövő csütörtökön hazai pályán nem kap ki a francia Montpellier-től a magyar bajnoki címvédő, akkor megszerzi a harmadik helyet.

Az ukrán Motor Zaporizzsja jelezte, hogy semleges pályán sem tudja lejátszani három hátralévő mérkőzését a B csoportban, így ezeknek a két pontját 10-0 gólkülönbséggel megkapja a Barcelona, a Paris Saint-Germain és az FC Porto. Ezzel eldőlt, hogy a Telekom Veszprém negyedik lett, és a rájátszás első körében előző vezetőedzője, a spanyol David Davis jelenlegi együttesével, a Vardar Szkopjéval találkozik.

A női Európa-bajnoki selejtezősorozat folytatásában az orosz és a fehérorosz válogatott sem léphet pályára, vagyis egyik sem juthat tovább. A novemberi lesz az első kontinenstorna, amelyet Oroszország nélkül rendeznek.

Mivel az orosz és a fehérorosz válogatottat kizárták a férfi világbajnokság selejtezősorozatából, a németek a második körben a Feröer-szigetekkel találkoznak, az első körben sorra kerülő Szlovákia-Belgium párharc továbbjutója pedig kijut a jövő januári tornára.

"Az EHF célja az volt, hogy jelentősebb módosítások nélkül megőrizze a meglévő játékrendszereket. Amennyire lehetett, törekedtünk a tisztességes és következetes eljárás megvalósítására is" - nyilatkozta Markus Glaser, az EHF sportigazgatója.

Hozzátette, a szankciók és a versenynaptár nem sok lehetőséget hagyott a különböző variációknak.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×