eur:
394.75
usd:
367.36
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
BEIJING, CHINA - JULY 18:  Juan Antonio Samaranch, chairman of IOC Coordination Commission speaks during the 4th Meeting of the IOC Coordination Commission for the XXIV Olympic Winter Games on July 18, 2019 in Beijing, China.  (Photo by Xinyu Cui/Getty Images)
Nyitókép: Xinyu Cui

Samaranch ismét NOB-alelnök lesz

A NOB szombaton megtartott pekingi ülésén hét tartózkodás mellett 72 igen és négy nem szavazattal megválasztott 62 éves sportvezető 2016 és 2020 között már betöltötte a szervezet alelnöki tisztségét.

A spanyol Juan Antonio Samaranch májusban visszatér a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöki posztjára.

Az 1980 és 2001 között a NOB elnökeként tevékenykedett néhai Juan Antonio Samaranch fia a 2006-os és a 2014-es téli olimpia koordinációs bizottságának is tagja volt, a vasárnap záruló pekingi ötkarikás játékok előtt pedig elnökként irányította a testületet.

Az 1996 óta a Nemzetközi Öttusa Szövetség első alelnökeként is tevékenykedő Samaranch szombaton dicsérte az olimpián alkalmazott zárt buborékrendszert.

"A szisztéma százszázalékosan működött, és megakadályozta a koronavírus terjedését a játékok résztvevői között" - jelentette ki. A spanyol sportvezető emlékeztetett rá, hogy az olimpia nyitónapján, február 4-én 48 embert kellett elkülöníteni, mivel a tesztjük pozitív eredményt hozott.

"Most még két sportoló és további hat hivatalos személy van elszigetelve, remélem, mindegyikük szabadulhat a karanténból a vasárnapi záróünnepségig - mondta. - A zárt rendszer száz százalékban működött" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×