eur:
394.83
usd:
367.47
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Pigniczki Fanni bemutatja labdagyakorlatát a bakui ritmikusgimnasztika-világbajnokság egyéni döntőjében 2019. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Lábát törte a magyar olimpikon

Lábközépcsont-törés miatt kényszerpihenő vár Pigniczki Fanni ritmikus gimnasztikázóra.

"Hétfőn egy rossz mozdulattal ráléptem a labdára, és eltörött az ötös lábközépcsontom" – mesélte klubja, az MTK honlapján a sportoló. Hozzátette, a röntgen előbb csak repedést mutatott, az MR-vizsgálat alapján azonban törést diagnosztizáltak, ezért szerdán egy hétre fekvőgipszet kapott, utána pedig öt hétig járógipszet kell majd viselnie.

"A lábammal már volt probléma, amikor a világbajnokság előtt kiderült, hogy van benne egy letörött csontdarab. De az a jobb volt, most a ballal történt a baleset" – magyarázta.

A tavalyi Európa-bajnokságon egyéni összetettben tizedik, a világbajnokságon 14., a tokiói olimpián pedig huszadik helyezett Pigniczki lemondta a februári és márciusi versenyeket, a visszatérésére legkorábban áprilisban kerülhet sor.

"Az orvosok szerint hat hétbe telik, amíg fokozatosan újra el tudom kezdeni terhelni. De fogok járni kezelésekre, így remélem, hogy ezen a folyamaton gyorsítani tudunk" – nyilatkozott.

Az Európa-bajnokságot idén júniusban rendezik Tel-Avivban, utána kerül sor az Universiadéra és a Világjátékokra.

"Nincs bennem aggodalom a nagy versenyek kapcsán, hiszen ha az állapotom engedi, tisztességesen fel fogok készülni, ha pedig nem, akkor a sors így szerette volna, nekem pedig más, újabb célokat kell kitűznöm" – magyarázta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×