eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a rotterdami keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2022. február 11-én. Rubljov 6:4, 6:3 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/AP/Peter Dejong

Fucsovics továbbjutott Dohában

A hétfői bravúr után párosban szerdán még várt rá egy mérkőzés az egyesben való sikere után.

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe a Dohában zajló 1,2 millió dollár (379 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 36. magyar játékos szerdán a dél-koreai Kvon Szun Vuval (55.) csapott össze, akivel korábban egyszer találkozott: a tavalyi, eastbourne-i füvespályás viadal nyolcaddöntőjében az ázsiai diadalmaskodott három szettben.

Ezúttal az első játszma három bréket hozott, ebből kétszer a 30 éves Fucsovics vette el hat évvel fiatalabb riválisa adogatójátékát, s ennek köszönhetően 44 perc alatt előnybe került. A második szett már szorosabban alakult, Kvon 3:2-es vezetéséig négy bréket is láthatott a közönség, majd 6:6-ig fej fej mellett haladtak a felek, így következhetett a rövidítés. Ebben Fucsovics gyengén szervált, s ezt kihasználva Kvon kiegyenlített.

A döntő játszmában a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 3:0-ra elhúzott, a dél-koreai kis híján utolérte őt, de nemsokára már 5:2 állt az eredményjelzőn. Innentől Fucsovics még egy gémet engedélyezett riválisának, majd kiszerválta a meccset, amely 2 óra 44 percig tartott.

Az öt ászt és hét kettős hibát ütő magyar teniszező negyeddöntős ellenfele a harmadik helyen kiemelt georgiai Nikoloz Baszilasvili lesz.

Fucsovics párosban is elindult a katari fővárosban, s a kazah Alekszandr Bublikkal az oldalán hétfőn bravúrral búcsúztatta a második kiemelt horvát Ivan Dodigot és új-zélandi Michael Venust. A szerdai folytatás nem sikerült jól: a kazah Andrej Golubjov és francia Fabrice Martin állt a háló túloldalán, a meccs két szett után döntő rövidítésbe torkollott, amelyben az ellenfél 8-3-ra elhúzott, és innen már nem volt visszaút Fucsovicsék számára.

Eredmények

egyes, nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton-Kvon Szun Vu (dél-koreai) 6:3, 6:7 (5-7), 6:3

Shapovalov (kanadai, 1.)-Molcan (szlovák) 6:4, 6:0

Rinderknech (francia)-Bublik (kazah, 7.) 6:7 (5-7), 6:1, 6:4

páros, negyeddöntő:

Andrej Golubjov, Fabrice Martin (kazah, francia)-Fucsovics Márton, Alekszandr Bublik (magyar, kazah) 3:6, 6:4, 10-7 - döntő rövidítés

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×