eur:
385.84
usd:
356.35
bux:
0
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 06: Dani Alves of FC Barcelona celebrates scoring his sides 4th goal during the LaLiga Santander match between FC Barcelona and Club Atletico de Madrid at Camp Nou on February 06, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)
Nyitókép: Eric Alonso/Getty Images

Rangadót nyert a Barcelona, Dani Alves főszereplő volt

Megelőzte az Atleticót Xavi együttese.

Az FC Barcelona 4-2-re nyert otthon a címvédő Atlético Madrid ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A rangadó főszereplője Dani Alves, a Barcelona 38 éves védője volt, aki pályafutása 1000. tétmérkőzésén lépett pályára, ami ebben az évszázadban csak Cristiano Ronaldónak sikerült. A brazil futballista gólt és gólpasszt jegyzett, erre legutóbb 2019 októberében volt képes gránátvörös-kékben, majd a 69. percben egy ostoba szabálytalanság miatt a VAR segítségével kiállította a játékvezető.

Carrasco révén a madridiak szereztek vezetést a 8. percben, de gyorsan egyeníltett Jordi Alba, majd Gavi révén már a katalánok álltak jobban. A szünet előtt Araujo növelte az előnyt. Aztán Alves a 49. percben a negyedik barcelonai gólt szerezte, de erre még Suarez válaszolt volt csapata ellen.

Ezzel a sikerrel a katalánok a bajnok fővárosiakat megelőzve a negyedik helyre jöttek fel a tabellán.

Címlapról ajánljuk

Állandó megfigyelés alá került a német AfD

A münsteri bíróság elfogadta a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal indítványát, és szélsőjobboldali "gyanú" miatt engedélyezte az Alternatíva Németországnak párt állandó megfigyelését. Az AfD vezető máris jelezték, fellebbeznek a döntés ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Csaknem duplázta nap- és szélenergiás céljait Európa, de valamiről nagyon megfeledkezett

Csaknem duplázta nap- és szélenergiás céljait Európa, de valamiről nagyon megfeledkezett

Az Európai Unió államai az elmúlt időszakban jelentősen növelték a nap- és szélerőmű-kapacitás bővítésére irányuló céljaikat, de a villamosenergia-hálózat és rugalmasságának fejlesztésére vonatkozó tervek jelenleg messze elmaradnak az ehhez szükségestől több elemzés egybehangzó eredményei szerint. Megfelelő energiarendszer-tervezés nélkül Európa azt kockáztatja, hogy a szekeret fogja a lovak elé, és elbukja energia-, illetve klímapolitikai céljait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×