eur:
394.78
usd:
366.9
bux:
71589.12
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 26:  Race winner Valtteri Bottas driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO8 celebrates with donuts on track during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 26, 2017 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

Értékes búcsúajándékot kapott Bottas a Mercedestől

A finn pilótától öt év után köszönt el a Mercedes.

Nico Rosberg 2016-os visszavonulása után a Mercedes Valtteri Bottasnak szavazott bizalmat. Öt év után a finn pilóta továbbállt, 2022-től már az Alfa Romeót erősíti a tízszeres futamgyőztes. Lewis Hamiltont nem tudta megszorítani, de csapatát így is ötször a konstruktőri bajnoki címhez segítette Bottas.

A Mercedes búcsúzóul nem kisebb ajándékkal lepte meg őt, mint a 2017-es W08-as versenyautóval, mellyel első győzelmét is megszerezte.

“Egy kis meglepetéssel készültek nekem, amikor az utolsó napomon a gyárba látogattam. Nekem adták az első győztes autómat 2017-ből. Mondjuk jelenleg nem tudom hova tenni!” – idézte a pilótát a vezess.hu.

“Le voltam nyűgözve, amikor láttam, mit szerveztek nekem, tűzijáték és zene is volt. Ekkor realizáltam, mennyire értékelték, amit a csapatért tettem” – mondta Bottas.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×