eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A dán válogatott játékosai ünneplik győzelmüket, középen Lasse Svan a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság harmadik helyéért játszott Franciaország – Dánia mérkőzés után a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 30-án. Dánia 35-32-re győzött.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hosszabbításban dőlt el a gigászok csatája a bronzmérkőzésen

Dánia és Franciaország játszotta a kis döntőt. Az aranyért Spanyolország és Svédország mérkőzik a MVM Dome-ban.

A világbajnok Dánia nyerte a bronzérmet a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, mivel hosszabbítás után 35-32-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot a vasárnapi helyosztón, a budapesti MVM Dome-ban.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, bronzmérkőzés

Dánia-Franciaország 35-32 (13-14, 29-29, 32-30) - hosszabbítás után

A két csapat legutóbbi két, egymás elleni tétmérkőzését a franciák nyerték. Tavaly nyáron a tokiói olimpia döntőjében 25-23-ra győztek, szerdán pedig a kontinenstorna középdöntőjének utolsó fordulójában 30-29-re, pedig a 47. percben Dánia még 27-22-re vezetett.

A dánok az egyik legnagyobb sztárjuk, a 47 találattal a góllövőlista második helyén álló olimpiai, világ- és Európa-bajnok Mikkel Hansen nélkül vágtak neki a találkozónak.

Nagy volt az iram a találkozó elején, a felállt védekezéssel többnyire nem tudtak mit kezdeni a felek, ám mivel ritkán volt alkalmuk rendeződni, zömében gyors gólokat szereztek az első percekben. Remek teljesítménnyel kezdett a francia kapuban Vincent Gerard, 64 százalékos hatékonyságának köszönhetően 11 perc után először az olimpiai bajnoknak sikerült háromgólos előnyre szert tennie (8-5), így Dánia időt kért.

Sorai rendezése után sikerült is faragnia a különbségből, a kapuban Niklas Landin több fontos védést is bemutatott, így a játékrész hajrájában egyenlített a dán együttes, a szünetre pedig egygólos francia előnnyel vonulhattak a gárdák.

A fordulás után is maradt a szoros állás, francia oldalon a veszprémi Kentin Mahé, dán részről Jacob Holm szállította a gólokat ebben az időszakban. Először a 39. percben mutatott dán előnyt (19-18) az MVM Dome óriáskivetítője, ráadásul Magnus Saugstrup jóvoltából egy négyes gólsorozat nyomán három találattal el is lépett a világbajnoki címvédő.

Az időkérésük után a franciák egy 4-0-s szériával visszavették a vezetést, de hat perccel a vége előtt kettős emberhátrányba kerültek. Lasse Svan góljaival ismét a dánoknál volt az előny, ám Dika Mem 33 másodperccel a vége előtt egyenlített, csapata kivédekezte az utolsó támadást, így hosszabbítás következett.

A ráadást három találattal kezdték a remekül védekező skandinávok, és mivel Niklas Landin továbbra is bravúrosan védett, csapata hetedik alkalommal nyert érmet Európa-bajnokságon.

A mezőny legeredményesebb játékosa Jacob Holm volt tíz góllal, a túloldalon Kentin Mahé nyolc, Hugo Descat pedig hétszer talált be. A Telekom Veszprém dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt négy góllal zárt. A meccs legjobbjának Mahét választották. A kapusok közül Vincent Gerard 17, Niklas Landin 19 védést mutatott be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×