eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
MANAUS, BRAZIL - OCTOBER 14: Neymar Jr. of Brazil fights for the ball with Federico Valverde of Uruguay during a match between Brazil and Uruguay as part of South American Qualifiers for Qatar 2022  at Arena Amazonia on October 14, 2021 in Manaus, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)
Nyitókép: Buda Mendes/Getty Images

Dél-Amerika: hiába erőlteti a FIFA a kétévenkénti foci-vb-t

Márpedig Brazília vagy Argentína vétója komoly.

Alejandro Dominguez, a dél-amerikai futballszövetségeket tömörítő szervezet (CONMEBOL) elnöke szerint "nincs esély" a világbajnokságok kétévenkénti megrendezésére, a régió válogatottjai pedig változatlanul bojkottálni akarják a nemzetközi szövetség (FIFA) erre vonatkozó törekvését.

Az 50 éves sportvezető az AP amerikai hírügynökségnek úgy fogalmazott, "időpazarlás" Gianni Infantino FIFA-elnök részéről az, hogy tovább erőlteti a kétévenkénti vb-rendezésre vonatkozó vágyát.

"A CONMEBOL tagjai nem fognak kétévente vb-meccseket játszani, és ez végleges döntés.

Lehetetlen, esély sincs rá. Ez a terv már akkor halott volt, amikor megszületett" - mondta Dominguez, aki hangsúlyozta: hiába akar nagyobb érdeklődést és bevételt generálni Infantino, ha a dél-amerikai és az európai válogatottak nem vesznek részt a vb-n.

"A CONMEBOL és az UEFA válogatottjai nélkül kétségeim vannak afelől, hogy bárki is olyan bevételt tudna generálni a vb-ből, mint amiről szó van" - jelentette ki a paraguayi szakember.

Dominguez azt is elmondta, nem Infantino ellen szól a tiltakozásuk, egyszerűen csak lehetetlennek tartják a kétévenkénti vb-rendezést. A CONMEBOL elnöke szerint ugyanakkor mindez nem veszélyezteti azt, hogy Infantino a következő választáson is a FIFA elnöke maradjon.

A kétévenkénti vb ötlete az 51 éves olasz-svájci FIFA-elnök forradalmi terve,

és az erről szóló tanulmány elkészítéséhez tavaly májusban a nemzetközi szövetség 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk. Bírálták a tervet az UEFA és a CONMEBOL mellett az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Az ügyben már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is hangot adott aggodalmának.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×