eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A spanyol Rafael Nadal az orosz Karen Hacsanov ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában Melbourne-ben 2022. január 21-én.
Nyitókép: MTI/AAP/Dave Hunt

Elképesztő tie-break után jutott tovább Rafael Nadal - videó

Kiesett viszont a harmadik helyen kiemelt Alexander Zverev az Australian Openen. Negyeddöntős a női világelső.

Nem jutott be a negyeddöntőbe a harmadik helyen kiemelt Alexander Zverev a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A tavaly olimpiai és ATP-világbajnok német játékost a kanadai Denis Shapovalov búcsúztatta vasárnap három szettben, szűk két és fél óra alatt.

A legjobb nyolc között is pályára léphet ugyanakkor a hatodikként rangsorolt, volt világelső Rafael Nadal, aki a francia Adrian Mannarinót győzte le. A szintén háromjátszmás, bő két és fél órás mérkőzés első szakasza nagyon hosszú volt, a nyitószett 1 óra 21 perc elteltével zárult le úgy, hogy

csak a 16-14-es rövidítés majdnem félórás volt.

Az Eurosport értékelése szerint meglehet, hogy ez volt az egyik legőrültebb tie-break, amit Nadal valaha játszott. Idézték a spanyol pályán adott nyilatkozatát is.

""Az első szett nagyon, nagyon érzelmes volt, ott bármi megtörténhetett. A végén egy kicsit szerencsém volt. Megvoltak a lehetőségeim, de neki is sok esélye volt. A labdáit nagyon nehéz volt irányítani, nagyon gyorsak és laposak voltak, és nagyon boldog vagyok, hogy túléltem az első szettet. (...) Mindenki tudja, hogy ez a játék mennyire mentális. Ez egy nehéz meccs volt, és az őrült első szett után, azt hiszem, nagyon fontos volt a brék a második elején. Igaz, hogy egész pályafutásom során volt egy kicsi pechem a sérülésekkel itt, és néha azért voltam szerencsétlen, mert az ellenfelek jobbak voltak nálam. De általában véve mindig nagyon-nagyon érzelmes meccseket játszottam itt, úgyhogy nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy újra a negyeddöntőben vagyok. Ez sokat jelent nekem."

A rekordot jelentő 21. Grand Slam-címére hajtó spanyol a második és harmadik játszmát már magabiztosan nyerte meg.

És akkor íme az a rész, amikor Nadal az első játszmában egy 28 perces rövidítésbe bonyolódott a francia Adrian Mannarino ellen.

A női világelső Ashleigh Barty bejutott a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A hazai közönség előtt szereplő játékos két szettben, 1 óra 16 perc alatt győzte le vasárnap az amerikai Amanda Anisimovát.

Eredmények, nyolcaddöntő

nők:

Barty (ausztrál, 1.)-Anisimova (amerikai) 6:4, 6:3

Krejcikova (cseh, 4.)-Azarenka (fehérorosz, 24.) 6:2, 6:2

Pegula (amerikai, 21.)-Szakkari (görög, 5.) 7:6 (7-0), 6:3

Keys (amerikai)-Badosa (spanyol, 8.) 6:3, 6:1

férfiak:

Shapovalov (kanadai, 14.)-Zverev (német, 3.) 6:3, 7:6 (7-5), 6:3

Nadal (spanyol, 6.)-Mannarino (francia) 7:6 (16-14), 6:2, 6:2

Monfils (francia, 17.)-Kecmanovic (szerb) 7:5, 7:6 (7-4), 6:3

Berrettini (olasz, 7.)-Carreno-Busta (spanyol, 19.) 7:5, 7:6 (7-4), 6:4

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×