eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Novak Djokovic szerb teniszcsillagot ábrázoló festmény egy belgrádi házfalon 2022. január 6-án. A melbourne-i ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra érkező, ott kilencszer győztes Djokovictól az ausztrál hatóságok megtagadták a belépési engedélyt az országba feltehetőleg azzal az indokkal, hogy a teniszező nem bizonyította a koronavírus elleni beoltottságát, illetve azt, hogy akut egészségi problémája nem teszi lehetővé a beoltását.
Nyitókép: Novak Djokovic szerb teniszcsillagot ábrázoló festmény egy belgrádi házfalon 2022. január 6-án. MTI/EPA/Andrej Cukic

Három élvonalbeli teniszező oltatlan

A top 100-ból a két férfijátékos ismert, van egy nő is, de a WTA nem árulja el, ki.

A férfi és női világranglista első 100 helyezettje közül összesen hárman nem kapták meg a koronavírus elleni oltást.

A férfi tornákat szervező ATP tájékoztatása szerint a világelső Novak Djokovic, valamint az amerikai Tennys Sandgren nem kérte a vakcinát. A szerb klasszis már biztosan nem nyeri meg tizedik Australian Openjét, vele a rekordot jelentő 21. Grand Slamét, miután különengedélyére hivatkozva elutazott Ausztráliába, másfél hetes jogi huzavona után nem kapott vízumot, és hazaküldték.

A rangsor 94. helyén álló Sandgren – aki kétszer is negyeddöntőzött már Melbourne-ben – korábban bejelentette, hogy nem folyamodik engedélyért, és el sem utazik az ötödik kontinensre. A 30 éves játékos közölte,

nem oltásellenes, csak nem akarja, hogy az amerikai kormány döntse el, hogy ő mit csinál a szervezetével. Később támogató üzeneteket posztolt Djokovicnak

kitartásra buzdítva őt.

A női sorozatot irányító WTA arról számolt be, hogy egy teniszező nincs beoltva, ám sem a nevét nem hozta nyilvánosságra, sem azt, hogy az illető ott van-e az Australian Openen.

Az korábban kiderült, hogy az orosz Natalia Vihljanceva – aki csak a 203. helyen áll – azért nem vett részt az AO selejtezőjében, mert Szputnyik V vakcinát kapott, amelyet az ausztrál egészségügyi hatóságok nem fogadtak el.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×