eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Caj Csi, a Kínai Kommunista Párt pekingi titkára, a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottságának elnöke meggyújtja a lánggal az olimpiai kandellábert a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fővárosba érkező olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Alig lesznek nézők a téli olimpián

Meghívás lesz, nem értékesítés.

Korlátozott számban lehetnek jelen nézők a februári téli olimpián és a márciusi téli paralimpián Pekingben.

A szervezők nyilvánosságra hozták a nézőtéri szabályzat végleges változatát. Ez alapján mégsem adnak el jegyeket a nagyközönség számára a koronavírus-járvány omikron variánsának rendkívüli fertőzőképessége miatt, ugyanakkor korlátozott számban osztanak majd belépőket, de csak olyanoknak, akik minden szempontból megfelelnek a pandémia elleni előírásoknak.

Korábban már kikötötték, hogy nem lehetnek külföldi szurkolók Pekingben, és Kínából is csak anyaországbeliek juthatnak jegyekhez. A tavalyi - 2020-ról elhalasztott - tokiói nyári olimpián egyáltalán nem lehettek jelen szurkolók.

"Tekintettel a jelenlegi súlyos és bonyolult világjárvány-helyzetre, minden résztvevő biztonságának érdekében az a döntés született, hogy nem lesz jegyértékesítés, ugyanakkor meghívott csoportokban lehetnek nézők a helyszíneken a játékok alatt" - írták közleményükben a szervezők. "A szervezők elvárják, hogy a nézők szigorúan betartsák a Covid elleni intézkedéseket minden esemény előtt, alatt és után a játékok biztonságos és megbízható megrendezéséért."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×