eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A világelső szerb Novak Djokovic ünnepel a bolgár Grigor Dimitrov elleni játszma után a párizsi keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjében 2019. november 2-án. Djokovic  7:6 (7-5), 6:4 arányú győzelemmel a döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Kiderült, ki léphet Djokovic helyére

A szerb világelső nem indulhat az ausztrál nyílt bajnokságon, egy olasz teniszező kapta meg a versenyzés lehetőségét.

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Djokovic helyére szerencsés vesztesként a világranglista 150. helyezettje, az olasz Salvatore Caruso került fel a főtáblára, ő a világklasszis honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal kezd majd.

A másfél hete tartó procedúra lezárásaként James Allsop elöljáró bíró helyi idő szerint vasárnap késő délután jelentette be, hogy a bevándorlási hatóságnál, majd a bíróság előtt történt meghallgatás nyomán a háromfős döntnöki testület egyhangúlag elutasította a 34 éves sztár - aki nem rendelkezik koronavírus elleni oltással - fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be.

Ez vélhetően azzal jár, hogy Djokovic - aki ügyvédeinek a melbourne-i irodájából, határőrök őrizetében követte a tárgyalást - három évig nem léphet be az országba. Az ítélet ellen további fellebbezésnek nincs helye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×