eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Veszélyre figyelmeztet a kínai húsok kapcsán a WADA

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) arra hívta fel a pekingi téli olimpián szereplő sportolók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, amikor kínai húst fogyasztanak.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz kiemelte: a félelem nem alaptalan, mivel már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek. A tiltólistán szereplő ilyen szerek egyike a klenbuterol, amelyet néhány országban - így Kínában - az állattenyésztésben előszeretettel használnak az izomtömeg és a húshozam növelésének elősegítésére.

A WADA azt javasolta a februári olimpián résztvevő sportolóknak, hogy "csak olyan helyeken étkezzenek, amelyekre a szervezők határozottan engedélyt adtak". A portál szerint a fertőzött hús fogyasztásának veszélye alapvetően csekély Pekingben, mivel a versenyzők az olimpiai faluban laknak és étkeznek, maximálisan biztonságos körülmények között. A zárt láncú, buborék rendszerben a sportolók nem érintkezhetnek a külvilággal, így nem látogathatnak el olyan éttermekbe, ahol szennyezett húst árulhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×