eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Látogató a Pekingi Olimpiai Toronyban 2021. december 16-án. Peking február 4-20. között rendezi a 2022-es téli olimpiát.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Kínát is megizzasztja az omikron variáns

Mindössze hetekkel a Kína fővárosában tartandó téli olimpia megnyitója előtt a vírus az ország északi kikötővárosából, Tiencsinből átterjedt a szárazföldön beljebb található Honan-tartományba.

A Pekingtől nagyjából 130 kilométerre található Tiencsinben az egész lakosságot, mintegy 14 millió embert teszteltek le a hatóságok, miután két helyiben is megtalálták a koronavírus omikron variánsát – idézi a Hvg.hu a CNN hírét. Bár a karantént gyorsan bevezették, a vírus terjedését nem tudták megállítani, így az a Tiencsintől 480 kilométerre elterülő, Honan tartománybeli Anyang városában is felütötte a fejét.

A tudósok igazolták a hatóságok félelmét, az Anyangban megjelent vírus ugyanaz a típus, amit Tiencsinben is megtaláltak. Mára már azt is tudni, hogy egy hazatérő egyetemista hozta azt magával az északi kikötővárosból Anyangba. A gondot leginkább az jelenti, hogy van mintegy 100 000 ember, aki Tiencsin és Peking között ingázik. Innentől kezdve csak annyi lehet a kérdés, hogy Kína vállalja-e az omikronnal súlyosbított téli olimpia megtartását, vagy sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Kevés a nevelőszülő, az örökbefogadás segítésével oldaná meg a helyzetet a kormány

Felgyorsítja a kórházakban hagyott újszülöttek örökbefogadási eljárását a kormány. Az elmúlt hónapokban már havonta csaknem kétszáz gyermek volt a kórházi osztályokon úgy, hogy a rokonaik nem keresték őket. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa fővárosszerte akciókkal hívja fel a figyelmet a kórházban hagyott csecsemők ügyére és az országos nevelőszülő-hiányra.

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×