eur:
395.06
usd:
364.86
bux:
71043.11
2024. július 8. hétfő Ellák
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Elmarad a magyar kézilabdázók első felkészülési meccse

A fehérorosz csapatban koronavírusos megbetegedés történt.

A fehérorosz férfi kézilabda-válogatott PCR-tesztelésén pozitív eredmény született egy kézilabdázónál, így elmarad a csütörtökre tervezett, szigetszentmiklósi Magyarország elleni mérkőzés

"Folyamatosan figyeljük a sportág körüli híreket és a koronavírus-helyzetet, így az Európa-bajnokság sikere érdekében a pozitív teszteredmény miatt az óvatosság most a szakmai szempontokat is felülírja, sajnáljuk, hogy nem rendezhetjük meg a mérkőzést" – emelte ki Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója.

"Természetesen szakmai szempontból sajnáljuk, hogy elmarad a találkozó, de nyilván az Európa-bajnokság előtt fokozott óvatosságra van szükség és semmilyen kockázatot nem szeretnénk vállalni – mondta el Gulyás István. – A keret tagjai az edzőtáborban egymás ellen edzőmérkőzést játszanak a megfelelő terhelés és a szituációk gyakorlása érdekében."

A találkozóra jegyet váltó nézőknek a jegyárat a Magyar Kézilabda Szövetség visszafizeti.

A szombati, szigetszentmiklósi Magyarország–Bahrein találkozót a tervek szerint megrendezik, amennyiben további koronavírus-fertőzés vagy gyanú nem igazolódik be, és nem lesz pozitív eset a két csapatban.

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×