eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8) a Jug Dubrovnik ellen játszott negyeddöntőben Hannoverben 2019. június 6-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vízilabda-BL - megvan a Ferencváros újabb győzelme

Második győzelmét aratta a Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, amelynek hatodik fordulójában hazai medencében 14-8-ra nyert a Jadran Split ellen.

Az eddig négy döntetlen mellett egy sikerrel rendelkező Ferencváros felkészülését vírusfertőzés nehezítette, a járvány a keret több mint felét érintette. Ezzel együtt is jól kezdett a 2019-ben győztes, elmúlt idényben döntős magyar együttes, amely a lelkes publikum bíztatásának megfelelően hatékonyan védekezett, még egy kettős emberhátrányt is megúszott. A betegségek miatt nem tökéletes erőnlét miatt sűrű cserékkel operált Varga Zsolt edző. Az FTC az első nyolc percben háromgólos előnyt harcolt ki, és ezt a nagyszünetig meg is tudta duplázni, noha ezt a friss horvát kupagyőztes kapuscserével is próbálta gátolni.

A fordulást követően kissé bealudt a házigazda, 9-5-re felzárkózott a Split, ennél közelebb azonban nem jutott, sőt, a záró felvonást addigi legnagyobb, hétgólos előnyével kezdhette meg az FTC. A hajrára lassult kissé az iram, végül hatgólos különbség állt az eredményjelzőn, ezzel immár sorozatban 23 tétmeccse veretlen a magyar csapat.

  • Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, A csoport: FTC-Telekom Waterpolo - Jadran Split (horvát) 14-8 (4-1, 5-2, 4-3, 1-2)
    a magyar csapat gólszerzői: Ubovic 3, Merkulov, Varga Dé., Vigvári, Vámos 2-2, Gábor, Damonte, Jansik

A mérkőzés legeredményesebbje a Split játékosa, Jerko Marinc-Kragic volt négy találattal, magyar részről négyen is dupláztak, Nemanja Ubovic pedig háromszor volt eredményes.

Ebben a csoportban még a szerb Novi Beograd és Radnicki Kragujevac, az olasz Brescia, a georgiai Dinamo Tbiliszi, a görög Olimpiakosz és a spanyol Barceloneta szerepel.

A B csoportban érdekelt Genesys OSC Újbuda szerdán 19 órától a horvát Jug Dubrovnik vendégeként szerepel.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×