eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Párizs, 2017. december 8.Toto Wolff, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Mercedes csapat osztrák csapatfőnöke egy Párizsban tartott sajtótájékoztatón 2017. december 8-án. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Toto Wolff: sok kár érte most a Forma–1-et

Mercedes csapatfőnöke elégedett Lewis Hamiltonnal.

Toto Wolff, a Forma-1-es világbajnok Mercedes istálló csapatfőnöke először nyilatkozott a médiának a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj óta, és elégedetlenségének adott hangot, valamint önkényes döntésekről beszélt.

Az osztrák szakember úgy fogalmazott, hétszeres vb-győztes versenyzőjükhöz, a brit – szerda óta Sir – Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ő is "elégedetlen".

"Ha figyelmen kívül hagyjuk a sport alapelveit, és önkényes döntések születnek, amelyek miatt a stopperóra már semmit sem ér, akkor

felvetődik a kérdés, hogy megéri-e a sok munka, vér, verejték és könny"

- jelentette ki Wolff, aki szerint így "bármit elvehetnek tőled tetszés szerint, az pedig nem lehetséges, hogy ennek soha ne legyen vége".

Röviddel Toto Wolff online médiaeseménye előtt jelentette be a Mercedes, hogy nem fellebbez a vasárnapi zárófutam végeredménye ellen, így Max Verstappen, a Red Bull versenyzője hivatalosan is 2021 Forma-1-es világbajnoka lett.

Abu-Dzabiban Hamilton szinte végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé "beszorult", lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, melynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki. A Mercedes a futam után két óvást nyújtott be, ezeket azonban elutasították.

Toto Wolff most úgy fogalmazott, nem kíván Michael Masi versenyigazgatóval beszélni, és hangsúlyozta, az Abu-Dzabi Nagydíj utolsó négy percében hozott döntések megakadályozták Hamiltont abban, hogy megérdemelten megnyerje a világbajnoki címet. A csapatfőnök szerint a jövőre nézve sürgősen meg kell alkotni egy olyan szabályozást, amellyel meg lehet előzni az ehhez hasonló szituációkat.

"Sok kár érte most a sportágat, és ez nem történhet meg újra"

- jelentette ki Wolff.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×