eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Planéta Szimonetta (b) és a kongói Rita Luana Saraiva a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én.
Nyitókép: Planéta Szimonetta (b) és a kongói Rita Luana Saraiva a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen. MTI/Illyés Tibor

Női kézilabda-vb - Planéta: lelkileg nagyon kellett a győzelem

Planéta Szimonetta szerint lelkileg minden játékosnak nagyon kellett, hogy a magyar női kézilabda-válogatott legyőzze Kongót a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének pénteki játéknapján.

A magyarok szerdán 30-19-re kikaptak Dániától, így már csak matematikai esélyük volt a negyeddöntőbe jutásra, de az is szertefoszlott, amikor a németek péntek délután fölényesen legyőzték a Koreai Köztársaságot.

"Örülök a nyolc gólomnak, örülök, hogy a hétméteresek bementek, de nem az volt a legfontosabb, hogy ennyi gólt szerezzek. Lelkileg mindenkinek nagyon kellett ez a győzelem, és jó dolog, hogy mindenki pályára lépett" - nyilatkozta a mezőny legeredményesebb játékosa a 30-22-re megnyert találkozót követően.

Hozzátette, ellenfelükön is látni lehetett a fáradtságot, de a gyors lábú kongóiaknak nagyon komoly átlövéseik voltak, ezek meglepték a magyarokat, mivel nem erre készültek, de szerinte a lényeg, hogy könnyen nyertek.

"Az utolsó meccsen azért fogunk küzdeni, hogy nyerjünk a dél-koreaiak ellen, hiszen nem kérdés, hogy győzelemmel akarjuk zárni a tornát. Az egyik legnagyobb fegyverünk az lehet, ha megfuttatjuk őket" - magyarázta Planéta.

Márton Gréta úgy értékelt, a vártnál nehezebb mérkőzést játszottak egy speciális ellenféllel szemben, amely nagyon jól teljesített. A három gólig jutott balszélső úgy fogalmazott, szomorkás hangulatú volt a bemelegítés, mert tudták, hogy már nem juthatnak tovább, de minden erejüket összeszedték.

"Voltak dolgok, amikkel megleptek minket, főleg a remek átlövéseikkel, mert arra készültünk, hogy szeretnek betörni. A vasárnapi meccsen is szeretnénk magunknak és a szurkolóknak is bizonyítani, hogy mi mindent megtettünk" - nyilatkozta.

Az ősszel kezdődött csapatépítésről a Ferencváros játékosa úgy vélekedett: a legfontosabb, hogy meg kell találni a vezért védekezésben és támadásban is, és ha lesz valaki, aki kompletten tudja irányítani a csapatot, akkor könnyebb dolguk lesz.

"Sajnos Tomori Zsuzsanna most nincs a keretben, szerintem ő nagyon hiányzott a védekezésünkből" - szögezte le.

Szemerey Zsófia végigvédte a második félidőt, de 15 lövésből csak kettőt hárított.

"Örülök, hogy kaptam lehetőséget, annak viszont nem örülök, hogy nem tudtam élni vele. Sajnos, ezen a világbajnokságon még nem tudtam megmutatni, amit tudok, és amiért behívtak, de remélem, lesz még rá lehetőségem" - mondta a kapus.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol vasárnap 18 órakor a Koreai Köztársaság ellen zárják szereplésüket.

Granollers, 2021. december 10.
Háfra Noémi (b) és Lukács Viktória, valamint a kongói Neida Klenn Divoko Kangou a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én.
MTI/Illyés Tibor
Háfra Noémi (b) és Lukács Viktória, valamint a kongói Neida Klenn Divoko Kangou a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én. MTI/Illyés Tibor

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×