eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Bánhidi Ákos, a csapat edzője(b) és Liu Shaolin Sándor a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban 2019. január 15-én. A magyar csapat története során először végzett a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság éremtáblázatának élén: a hollandiai Dordrechtben rendezett, január 13-án befejeződött kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. Az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tenerifén igyekszik felejteni a jégpályák homályát a válogatott

Hét fővel indulhat a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a februári téli olimpián – mondta az InfoRádiónak Bánhidi Ákos. Az edző-csapatmenedzser arról is beszélt, hogy a januári Európa-bajnokság biztosan elmarad, de szeretnének indulni egy komoly felkészülési versenyen még Peking előtt.

Dordrechtben a rövidpályás gyorskorcsolyázók utolsó olimpiai kvalifikációs állomásán három érmet szereztek a magyarok, így végül öt férfi és két női sportolónk szerzett olimpiai kvótát. Bánhidi Ákos csapatmenedzser megjegyezte, Pekingben, hasonlóan, mint Tokióban, nagyon erős a létszámstop, pedig Magyarország, természetesen nem egyedüli országként, nagyon szeretné elérni, hogy ha falon kívül is, de ott tudhassa a tartalékot a hölgyekénél, bármiféle eshetőségre.

Az edző hozzátette: miután a mögöttük álló négy kvalifikációs torna teljesen felemésztette a versenyzők energiájának minden apró morzsáját, kettő hónappal a legkomolyabb megmérettetés előtt, újra kell kezdeniük az alapozást. Ennek első állomásaként egy tenerife-i edzőtáborba vitte az útjuk, maguk mögött hagyva a jégpályák világát, ahol „hál' Istennek, jégcsarnoknak a hírét se hallották” – fogalmazott az edző.

A hét kvóta nem névre szól, azokat a versenyzők a magyar színeknek szerezték meg, tehát a szakvezető kvázi az utolsó pillanatban is változtathat – erősítette meg Bánhidi Ákos hozzátéve, hogy a felkészülés, de akár a korábbi évek eredményei alapján vannak olyanok, akik „bombabiztos” csapattagnak számítanak. „Sok oka lehet annak, hogy változtatni kelljen, […] de azért vannak elég biztos pozíciók ebben a hetes fogatban” – ismételte meg.

Bár a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség az elmúlt nap törölte a várva vár januári Európa-bajnokságot, Bánhidi Ákos kapott arra való utalást a holland szövetségtől, hogy szeretnének erre az időre egy erős európai versenyt rendezni a legszigorúbb buborék-körülmények között. A magyar félnek lenne erre érdeklődése, hiszen arra az időszakra egy komolyabb, versenyszintű terhelést szerettek volna beépíteni – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×