eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A szerb Novak Djokovic az orosz Danyiil Medvegyev ellen játszik a párizsi keménypályás férfi tenisztorna döntőjében 2021. november 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus

Újabb Djokovic-rejtély: mégis játszhat oltás nélkül Melbourne-ben

A szigorú szabályokat alkalmazó ausztrál kormány vélhetően egyedi engedélyt adott a világelsőnek, hogy elindukhasson az Ausztrál Openen.

Nyilvánosságra hozták a 2022-es Ausztrál Open játékoslistáját, és a nevek között szerepel az a Novak Djokovic is, aki több alkalommal is a koronavírus-oltások ellen foglalt állást. Márpedig az ausztrál járványügyi intézkedések szigorúak, csak két dózissal oltott vagy orvosi különengedéllyel rendelkező játékosok léphetnek pályára Melbourne-ben.

A megoldás vélhetően az utóbbi lehet, de pontosan azt sem lehet tudni, hogy a világelső szerb teniszezőt beoltották-e. Korábban a játékos édesapja, Srdjan Djokovic úgy nyilatkozott, ha a rendezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, akkor fia valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján. A kilencszeres AO-bajnok Djokovic egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát, édesapja szerint azonban a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással.

A házigazdák minden résztvevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, de ausztrál lapok szerint a 34 éves címvédő vélhetően különengedélyt kap, amelyet csak rendkívüli esetben, orvosi igazolásra adnak meg a rendezők.

Kedden már hivatalos volt, hogy Djokovic játszhat a sydney-i ATP-kupán, amelyet egy héttel az Ausztrál Open előtt rendeznek meg, hasonlóan szigorú szabályok mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×