eur:
393.03
usd:
364.9
bux:
71583.84
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A cseh Patrik Schick (b) ünnepel, miután megszerezte az első gólt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Csehország mérkőzésen a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 18-án.
Nyitókép: A cseh Patrik Schick (b) ünnepel, miután megszerezte az első gólt a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Csehország mérkőzésen. MTI/AP/AFP pool/Paul Ellis

Az Eb csodagólja és ollózás is jelölt a Puskás-díjra

A győztest a január 17-én sorra kerülő FIFA-gálán jelentik be.

A cseh Patrick Schicknek az Európa-bajnokságon 45 méterről lőtt emlékezetes találata is szerepel az év góljának járó Puskás-díj jelöltjei között, melyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tett közzé. Schick a Skócia elleni mérkőzésen talált be távolról a kapuba, amivel elnyerte az Eb legszebb góljának járó elismerést.

A cseh támadó mellett Erik Lamelának, a Tottenham Hotspur francia futballistájának az Arsenal elleni angol bajnokin rabonából lőtt gólja is felkerült a 11-es listára.

Ollózó mozdulat ért jelölést a kolumbiai Luis Diaznak és a Portót erősítő iráni Mehdi Tareminek, s cselsorozat végén szerzett góllal került be a görög Vangelisz Pavlidisz, a francia Gauthier Hein és az algériai Riyad Mahrez, míg az osztrák Valentino Lazaro skorpió-rúgással érdemelt ki helyet a legjobb 11 között.

A jelöltek között van három női játékos, a ghánai Sandra Owusu-Ansah, a mexikói Daniela Sanchez és az angol Caroline Weir találata.

A gólokat a FIFA oldalán lehet megnézni.

A győztest a január 17-én sorra kerülő FIFA-gálán jelentik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Látványos térképen mutatjuk, hogy Magyarország melyik részeit forgatja fel a jövő forradalma

Látványos térképen mutatjuk, hogy Magyarország melyik részeit forgatja fel a jövő forradalma

Az elmúlt évtizedben, de különösen az utóbbi években a magyar ipar számos kihívással nézett szembe, így többek között az Ipar 4.0 technológiák terjedésével, amely révén fokozódik a robotizáció, a digitalizáció és az automatizáció szerepe a termelési folyamatokban. Ezek nemcsak a vállalkozások tevékenységében és a foglalkoztatásban, de az élet más területein is jelentős változásokat eredményezhetnek. Az Ipar 4.0-val kapcsolatos egyre növekvő kutatói érdeklődésre utal a tudományos szakirodalomban megjelent publikációk számának felfutása is, amelyek legnagyobb hányada a műszaki tudományok, az automatizáció és a számítástechnika terén jelent meg. Szintén számottevő a közgazdaságtanhoz, illetve az üzleti tudományokhoz köthető tanulmányok száma. Ezzel szemben eddig kevesebb figyelmet kaptak az Ipar 4.0 alkalmazásokhoz kapcsolódó földrajzi-területi megközelítések, amelyek a térszerveződés különböző szintjein elemzik ezen technológiák alkalmazását, térbeli terjedését és ezek kapcsolódásást a lokális társadalmi, gazdasági adottságokhoz. Cikkünkben különböző indikátorok felhasználásával megyei szinten tárjuk fel az Ipar 4.0 technológiák alkalmazásának térbeli mintázatát, az iparszerkezettel, a digitális infrastruktúra ismérveivel és a társadalmi-gazdasági háttérrel történő összefüggésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×