eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Indian Wells, 2017. március 13.A kínai Peng Suaj a lengyel Agnieszka Radwanska ellen játszik az Indian Wells-i teniszverseny női egyesében 2017. március 13-án. (MTI/EPA/Paul Buck)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Buck

Kemény lépésre készülnek az eltűnt kínai teniszező ügyében

Rengetegen aggódnak Peng Su-aj miatt.

A női tenisztornákat szervező WTA kész valamennyi versenyét elhozni Kínából, amennyiben nem kap megnyugtató választ a párosban korábban világranglista-vezető Peng Su-ajjal kapcsolatban, akinek hollétéről hetek óta nem lehet tudni.

A 35 éves játékosról azóta nincs hír, hogy közösségi oldalán egy november 2-i bejegyzésben szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kao-li korábbi kínai miniszterelnök-helyettest. A posztot fél órával megjelenése után eltávolították, Peng pedig azóta nem adott életjelet magáról. A kínai sportági szövetség és a kormány sem kommentálta érdemben az ügyet, a közösségi oldalakon pedig letiltották az ezzel kapcsolatos vélemények megjelenését.

A WTA részéről Steve Simon ügyvezető tett határozott hangvételű nyilatkozatot csütörtökön, hangsúlyozva, hogy a szervezet kész a legvégsőkig elmenni, annak érdekében, hogy fény derüljön az igazságra az ügyben.

"Egyértelműen készek vagyunk kivonni üzleti érdekeltségeinket az országból, és vállaljuk ennek következményeit, ha kell. Azért, mert ez lényegesen fontosabb a pénznél.

Fontos számunkra, hogy a nőket tiszteljék és ne cenzúrázzák őket" - jelentette ki a CNN-nek Simon.

Az elmúlt időszakban a tenisz nagy erőkkel terjeszkedett az ázsiai országban, amely a pandémia előtti évben, 2019-ben kilenc WTA-tornának volt házigazdája, és ezek összességében 30,4 millió dollár pénzdíjat kínáltak.

A teniszezőért játékostársai is aggódnak, felemelte szavát mások mellett Oszaka Naomi és Serena Williams is, illetve a legendás Billie Jean King.

"Fel kell deríteni ezt az ügyet. Nem maradhatunk csendben" - írta csütörtökön a 23-szoros egyéni Grand Slam-győztes Williams.

A Novak Djokovic és Vasek Pospisil által létrehozott Profi Teniszezők Szervezete (PTPA) is megszólalt az ügyben, kijelentve: a játékosoknak készen kell állniuk arra, hogy egységesen tegyenek lépéseket, ha Peng biztonságát nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani és garantálni a kínaiak.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×