eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Liu Shaoang a férfi 500 méteres verseny előselejtezőjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Főnix Arénában 2021. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Három magyar is százszázalékos a világkupa-selejtezőn

Mindhárom magyar férfi induló, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry 500 és 1500 méteren is sikerrel vette csütörtökön a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának selejtezőjét a harmadik, debreceni állomáson.

A verseny a leghosszabb egyéni táv küzdelmeivel rajtolt, mindkét nemnél két fordulót kellett sikerrel teljesíteni az elődöntőbe jutáshoz. A váltóval olimpiai bajnok Liu Shaoangnak és Liu Shaolinnak, illetve a három és fél éve még amerikai színekben ötkarikás ezüstérmes Kruegernek egyik kör sem okozott gondot. A nőknél azonban csak a selejtező során maradtak százszázalékosak a magyarok, mert az elődöntőbe jutás már csak Jászapáti Petrának jött össze, Bácskai Sára Lucának és Sziliczei-Német Rebekának nem.

A legrövidebb távon szintén két fordulót kellett teljesíteniük a résztvevőknek a negyeddöntőbe jutáshoz. A férfiaknál a Liu fivérek és Krueger is rajt-cél győzelmekkel menetelt a legjobb húsz közé. A nőknél az első kört sikerrel vette Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, viszont Somogyi Barbara kiesett. A folytatásban Kónya - kihasználva egy bukást - negyeddöntőbe jutott, ugyanakkor Jászapáti futamnegyedikként búcsúzott.

"Keserédes a továbbjutás, mert szerencse is kellett a negyeddöntőhöz. De persze azért örülök" - értékelt röviden Kónya.

Jászapáti bár csalódásként élte meg, hogy 500 méteren nem járt sikerrel, ugyanakkor megfogalmazása szerint "2-1 a pozitív élmények javára az első napon", mivel 1500-on elődöntős lett, ahogy a vegyesváltó is.

Az első versenynap az olimpiai programban jövőre debütáló 2000 méteres vegyesváltó negyeddöntőjével zárult. A magyar négyes Krueger, Nógrádi Bence, Jászapáti, Kónya összeállításban lépett jégre és a dél-koreaiak mögött futammásodikként került a legjobb nyolc közé.

"Az első két világkupával nem voltam teljesen elégedett, de most tényleg nagyon jó erőben éreztem magam. Tökéletes bemelegítés volt. Annak is örülök, hogy ezúttal kivételesen pihenőt kaptam a vegyesváltóban, amely így is továbbjutott" - értékelte az első napot Liu Shaoang, az első magyar összetett világbajnok.

Pénteken 10.15-től az 1000 méter selejtezőjét, valamint a 3000 méteres női és az 5000 méteres férfi váltó negyeddöntőjét rendezik.

A jövő évi, pekingi ötkarikás játékokra 1500 méteren 36 férfi és női versenyző jut ki, 500-on és 1000 méteren 32-32, a váltókban pedig nyolc-nyolc. A négy vk-versenyből a három legjobb eredményt számolják. Újdonság lesz, hogy az eddig csak vk-viadalokon szereplő, a magyaroknak két vk-aranyérmet hozó vegyesváltó bemutatkozik az olimpia műsorán. Az indulási jog kivívásához nem elég a legjobb 12 között zárni a számban, az is kell, hogy az adott ország mindkét nemnél legalább két egyéni kvótát szerezzen.

Peking és Nagoja után a harmadik állomásnak Debrecen ad otthont, majd jövő héten a hollandiai Dordrechtben zárul a vk-sorozat. A hajdúsági városban 39 nemzet 236 versenyzője áll rajthoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×