eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Liu Shaolin Sándor (elöl) a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa pekingi viadala férfi 1000 méteres versenyének negyeddöntőjében a Fővárosi Sportcsarnokban 2021. október 24-én. A viadal a 2022-es pekingi téli olimpia egyik teszteseménye.
Nyitókép: MTI/AP/Mark Schiefelbein

Kulcsár Krisztián több pekingi éremben bízik

A MOB-elnök szerint az a realitás, hogy a magyar csapat 16-22 fős lesz.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke bízik abban, hogy a pontosan száz nap múlva rajtoló pekingi téli játékokon egynél több érmet nyernek a rövidpályás gyorskorcsolyázók. Az M1-nek azt mondta, az ötkarikás előkészületek időarányosan jól állnak, lesz olimpia Kínában, amelyen ott lesz a magyar csapat.

"Nagy élmény, hogy pont csapatszámban nyertünk, amelyben a legjobban átadható az a fajta örömérzet, ami az egyéni sportágakban nem annyira. - utalt a férfiváltó 2018-as phjongcshangi sikerére a sportvezető. - Rövidpályás gyorskorcsolyában ugyanakkor vannak egyéni számok is, drukkolunk, hogy lesz érem,

a szívünk mélyén pedig abban is bízunk, hogy nem is egyet, hanem akár kettőt is össze tudunk szedni."

A sportággal kapcsolatban hozzátette, bízik abban, hogy ezekben az években "megteremtődik" itthon a korcsolyázás hagyománya, ennek révén pedig hosszú távon is ott lehetnek majd a magyarok a téli olimpia éremszerzői között.

Kulcsár kiemelte: bár bíztak abban, hogy a nyári tokiói játékokhoz képest valamivel sportolóbarátabb lesz a téli olimpia, erről szó sincs.

"Úgy érezzük, a kínai szervezőbizottság minden lehetőséget kihasznál arra, hogy zártan, a lehető legmerevebb struktúrában szervezze meg a játékokat, ami nemcsak a MOB-nak, hanem minden csapatnak fejfájást okoz" - fogalmazott a szervezet első embere.

A MOB elnöke szerint ugyanakkor az olimpia várható hangulata - ahogyan a tokiói zárt kapus rendezés sem tette - nem fogja befolyásolni a magyar csapat eredményességét, a körülmények ugyanis mindenkinek egyformák lesznek, így azokat tudomásul veszik, nem búslakodnak miatta.

"Reálisan 16-22 fős magyar csapattal számolhatunk. Ez akkor ugorhat meg, ha a női jégkorong-válogatott kivívja a szereplés jogát, de inkább az egyéni sportágakban van esélyünk a kijutásra. A létszámot az alpesi számok képviselőinek kvalifikációja, illetve a curlingezők esetleges kijutása befolyásolhatja még" - elemezte a magyarok lehetőségeit Kulcsár.

A pekingi ötkarikás játékok 2022. február 4-én kezdődik és 20-ig tart majd.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×