eur:
390.22
usd:
359.61
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke

Elhunyt a legendás magyar röplabdázó

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Prouza Ottó 154-szeres válogatott röplabdázó, olimpikon, edző - tudatta a magyar szövetség (MRSZ) honlapja.

A Gróf becenevű egykori feladó játékosként a Salgótarjánt és a Vasast erősítette, nyert Magyar Kupát és többször volt bajnoki ezüstérmes. A nemzeti csapatban 154 alkalommal lépett pályára, tagja volt a többi között az olimpiai 6. (1964, Tokió) és az egy évvel korábban Romániában Európa-bajnoki ezüstérmes keretnek.

Visszavonulása után több mint harminc évig dolgozott trénerként: a Ganz Mávag VSE, a Csepel, majd egy kuvaiti kitérő után a Malév SC és a Komplex SE vezetőedzője volt, együttesei élén 7 magyar bajnoki címet és nyolc Magyar Kupa-diadalt ünnepelhetett, csapatát ezüstéremig vezette 1973-ban a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×