eur:
396.07
usd:
369.54
bux:
72031.32
2024. július 2. kedd Ottó
Az amerikai Simone Biles gerendagyakorlata a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női tornászbajnokságának szerenkénti döntőjében az Ariake Tornaközpontban 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Újabb lépéseket követelnek a bántalmazott amerikai tornászok

Szerintük az amerikai olimpiai bizottság nem hajlandó szembesülni a sportágban fellelhető zaklatási problémákkal.

A bántalmazott amerikai tornászok arra kérik a kongresszust, hogy cseréljék le az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) vezetőit.

Az olimpiai bajnok Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman, valamint a világbajnok Maggie Nichols levelet írtak a kongresszusnak, mert szerintük a USOPC nem kezelte megfelelően a Larry Nassar által elkövetett szexuális zaklatások ügyeit. A tornászok szerint a "bizottság múltbéli cselekedetei azt mutatják, hogy nem hajlandók szembesülni a sportágban fellelhető zaklatási problémákkal".

A USOPC úgy reagált, hogy "a levélben szereplő ügyek olyanok, amelyekkel a USOPC már több mint két éve foglalkozik".

Hozzátették, hogy

"teljes mértékben elkötelezettek a szexuális zaklatás megfelelő kezelésében a sport minden szintjén".

Larry Nassar, az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között 265 tinédzsert, illetve fiatal nőt, köztük olimpiai érmeseket molesztált.

A feljelentést azonban nem a USOPC, hanem az egyik áldozat, McKayla Maroney tette meg 2017 szeptemberében. A következő év januárjában az amerikai tornaszövetség összes igazgatója lemondott a botrány miatt, később pedig a USOPC elnöke is távozott posztjáról.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×