eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 15: Marco Rossi, Head Coach of Hungary reacts during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Hungary and Portugal at Puskas Arena on June 15, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images)
Nyitókép: Alex Livesey - UEFA/UEFA / Getty Images

A fél magyar csapat hiányzik majd a Wembley-ben

A cél a tisztes helytállás. A magyar labdarúgó-válogatott öt kulcsjátékosa nélkül kénytelen kiállni az angolok elleni világbajnoki selejtezőre. A túloldalon Gareth Southgate-nek épp ellentétes probléma miatt fáj a feje.

Marco Rossi nem számíthat Szalai Ádámra, Botka Endrére, Fiola Attilára, Willi Orbánra és Kleinheisler Lászlóra sem, mind az öten alapemberek voltak a reméltnél jobb helytállást hozó Európa-bajnoki mérkőzéseken – igaz, a Ferencváros védőjének kivételével részesei voltak a szeptemberi, az angolok elleni budapesti 4–0-s vereségnek is.

Mindazonáltal a helyzet egyáltalán nem könnyű. A nemzetközi szinten tapasztalt védők szinte elfogytak, Szalai Attila mellett várhatóan Lang Ádám és Kecskés Ákos játszik majd. Az Omonia Nicosia védőjének is akadtak bizonytalanságai, de Kecskés kifejezetten nem találta a helyét az angolok elleni, budapesti mérkőzésen.

„Óriási lehetőség a számunkra, hogy ilyen játékosok ellen szerepelhetünk, nyugodtan mondhatom, hogy Anglia a világ egyik legjobb csapata és a világelithez tartozó játékosok alkotják keretét – mondta Marco Rossi a válogatott londoni sajtótájékoztatóján. – Maximálisan oda kell tennünk magunkat, hibátlanul kell játszanunk, hiszen láttuk, hogy ha ez nem így történik, akkor ennek mi lesz a következménye az angolok ellen. Ismerjük ellenfelünk játékerejét, ezért

fontos volt a taktikai felkészülés, de sokat dolgoztunk a pszichológiai aspektuson is, hogyan állhatunk fel az utóbbi mérkőzésekből.”

Gareth Southgate kerete más helyzetben van. Az angolok nagyon simán nyertek szombaton Andorrában – mondhatni a legnagyobb izgalmat az keltette náluk, hogy a meccs előtti napon tűz ütött ki az andorrai pályán –, de ezúttal a szövetségi kapitány még távolról sem tartja magát a „Győztes csapaton ne változtass!” elvhez, várhatóan kilenc vagy tíz olyan futballistát is pályára küld, akik nem voltak három napja a kezdő tizenegyben.

Southgate fontosnak tartotta, hogy a behívott játékosok közül minél többen szerepet kapjanak a két mérkőzésen: „Fontos, hogy érezhessék az értéküket és egy tétmérkőzésen, egy pontokért játszott selejtezőn segíthessék az angol válogatottat. Nagyon elégedett voltam a teljesítményükkel és az eredménnyel.

Fáj a fejem, minden alkalommal bűncselekményt követek el, amikor csapatot hirdetek.

Erős verseny folyik a helyekért.”

A ma esti csapata lesz az erősebb, tehát a legjobbak, köztük, például, Mason Mount, Raheem Sterling, vagy Harry Kane most játszanak majd. Harry Maguire sérült, nincs is a kerettel, Luke Shaw a többiekkel készült, de nincs rendben, az ő játéka kétséges.

Az angoloknak a hátralévő három selejtezőjükből kettőt kell megnyerniük a biztos kijutáshoz. A mai, 20.45-kor kezdődő találkozó után, novemberben fogadják majd az albánokat és utaznak San Marinóba.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×