eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Sallai Roland büntetőből gólt szerez a labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A nagyok ellen megy nekünk – bravúrpont a Wembleyben

A magyar válogatott – sok tekintetben Eb-formáját mutatva – 1-1-es döntetlent játszott az angolokkal világbajnoki selejtezőn a Wembleyben.

Matt Upson, a korábbi angol válogatott védő azt nyilatkozta a BBC-nek: „A magyarok borzalmas sorozatban vannak, de nincs rossz csapatuk.” Jó lenne igazolni, hogy nem tévedett a mondat második felével, még ha tudjuk is, hogy tartalékosan kényszerül felállni Marco Rossi válogatottja.

A Gulácsi – Kecskés, Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Ádám, Schäfer, Szoboszlai, Nagy Zsolt – Sallai, Schön tizenegy mindennek mondható, csak összeszokottnak nem.

Az angolok azt is emlegetik, hogy a Wembley nagyon fontos helyszín a számukra, 2012 óta 21 hazai selejtezőt nyertek meg, pontveszteség nélkül. A gólkülönbségük 73-7.

Körülbelül hetvenezren vannak a Wembleyben, körülbelül félezer köztük a magyar. Gyászszünettel kezdődik a mérkőzés két 1966-os angol világbajnok, Jimmy Greaves és Roger Hunt emlékére, mindketten szeptember második felében hunytak el. A háromoroszlánosok gyászkarszalagot viselnek.

Nem ckezdtek rosszul a tiszta pirosban játszó magyarok, az első öt percben közel azonos volt a labdabirtoklás.

A következő öt percben 77-23-ra változott az arány. Ebben az öt percfben alig tudtunk átmenni a felező vonalon.

A 14. percben Szoboszlai beadása után Sallai a kapu fölé lőtt.

A 22. percben Shaw fejbe rúgta egy ártatlan helyzetnek Loic Negót. Tizenegyeshez jutott a magyar csapat. Szoboszlai és Sallai tanakodott, ki rúgja, a freiburgi magyar vállalta. Tökéletesen berúgta, 0-1.

A BBC tudósítása már kétszer foglalkozott a magyar szurkolókkal, először azért, mert a mérkőzés előtti térdelésnél fütyültek, majd összetűztek a rendőrökkel és a rendezőkkel.. Másodszor a gól után, füstdomba miatt. A BBC szerint a FIFA ezért újra büntetni fog.

A 38. percben kiegyenlítettek az angolok, Foden szabadrúgása után középen Nagy Ádámról továbbpattant a labda a tömegben, majd Stones a kapuba tudta segíteni. Ez volt az első gól, amelyet a vb-selejtezők során az első félidőben kapott a magyar csapat, 1-1.

A félidő utolsó jelenetében Sterling kilökte (egy kicsit) Nagy Zsoltot a labda alól, ezért Gulácsi nagy bravúrja kellett, hogy elkerüljük a gólt.

Egyik csapat sem cserélt a második félidő kezdetekor.

Tíz perc eltelt a második félidőből, bátran játszik a magyar csapat. Az angolok uralják a játékot, de nekünk is volt egy-két ellencsapásunk. Schäfer lőhetett volna, de csinált még egy cselt.

Grealish lement (ezt nem bántuk), Saka váltotta.

Utána Sallai nem tudta pontosan passzolni a labdát Schönhöz, gólhelyzet lett volna.

Holender Filip érkezett a magyar csaatba, Schön Szabolcs helyére.

Lang hibája után kontráztak az angolok, Sterling elöl Gulácsi szépen védett.

A 73. percben Harry Kane elég pattant a labda, de nem találta el a kaput.

Harry Kane és Raheem Sterling befejezte a mérkőzést, Tammy Abraham és Jordan Henderson került pályára.

További mezőnyjáték után két sokatv dolgozó emberünk, Sallai Roland és Scháfer András helyére Hahn János és Vécsei Bálint állt.

Három perce áll a játék, megsérült John Stones keze a magyar tizenhatoson belül.

Nagy Zsolt szerelt, Holender a tizenhatoson belülről lőtt, de nem találta el a felső sarkot.

A 92. percben kettős magyar csere Szoboszlai és Nego helyett Nikolics és Bolla állt be. A megsérült Tamy Abrahamet Watkins váltotta.

Vége, a magyar válogatott, miközben ősszel eddig méltatlan eredményeket ért el, 2021-ben idegenben döntetlent játszott az angol és a német válogatottal, otthon pedig a franciákkal.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×