eur:
396.05
usd:
369.4
bux:
71913.72
2024. július 2. kedd Ottó
Az osztrák Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Real Betis mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án. A Ferencváros 3-1-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A könnyelmű hibák miatt bánkódik a Fradi edzője

Dicsérte a Ferencvárost a Real Betis edzője.

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a végeredménnyel nem, együttese teljesítményével viszont elégedett volt a Real Betistől elszenvedett 3-1-es Európa-liga vereség után.

Az osztrák szakember a sajtótájékoztatón hozzátette, kicsit balszerencsés volt csapata, amely összességében jó mérkőzést játszott egy olyan ellenféllel szemben, amely magabiztosan tartja a labdát és rendkívül keveset hibázik.

"A teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Nem könnyű arra felelni, min kellene változtatni ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Mindkét eddigi meccsen megvoltak a helyzeteink,

azt kell kiküszöbölni, hogy ne kövessünk el olyan könnyelmű hibákat, amikből ma is kaptunk a gólokat. A Betis-szintű ellenfelek ezeket azonnal kihasználják.”

Botka Endre, a Ferencváros válogatott védője kiemelte, az ilyen topcsapatok ellen apróságok döntenek, ezúttal pedig két elkerülhető gólt is kaptak. Hozzátette, a csapat megmutatta, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben is képesek kontrollálni a mérkőzést egyes periódusokban, és nemcsak a védekezéssel törődnek.

"Nem is voltak túl nagy helyzeteik, nem is birtokolták csak ők a labdát, ráadásul mi is jól építettük a támadásainkat, tudtuk tartani labdát. Ezekre lehet építeni,

a minimális apróságokat ki kell javítanunk.”

A vendégeket irányító Manuel Pellegrini - aki az 50. sikerét érte el, öt csapattal, a nemzetközi kupákban - elmondta, elégedettek az eredménnyel, és különösen jó érzés volt, hogy végre idegenbe is el tudták kísérni szurkolói a gárdát. Hozzátette, a Ferencváros lélektanilag a legrosszabb pillanatban, a félidő előtt egyenlített, de szerencsére fel tudtak állni ebből.

A korábban a Real Madrid és a Manchester City kispadján is ülő szakember megjegyezte, a Ferencváros ma és a Leverkusen ellen is remekül futballozott, és bármire képes lehet a folytatásban.

A magyar bajnok, amely a nyitókörben a Bayer Leverkusen otthonában maradt alul 2-1-re, október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló, rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×