eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A brazil Neymar (b) és Lionel Messi, a Paris Saint-Germain argentin játékosa tapsol a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában játszott Club Brugge - Paris Saint-Germain mérkőzésen a bruges-i Jan Breydel Stadionban 2021. szeptember 15-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A Paris Saint-Germain-ben először volt kezdő a Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar trió.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Lionel Messi: a Manchester City uralta a mérkőzést

A PSG-ben első gólját szerző argentin elégedett a győzelemmel, a játékukkal is, de további fejlődést szeretne látni.

Lionel Messit a Manchester City felett aratott Bajnokok Ligája-siker elégedettséggel tölti el, de úgy véli: további fejlődésre van szüksége új csapatának, a Paris Saint-Germainnek.

Az argentin világsztár az után nyilatkozta ezt, hogy BL-csoportmérkőzésen a PSG kedd este 2–0-ra nyert a Parc des Princes-ben angol riválisa ellen, ő maga pedig megszerezte első találatát francia alakulata színeiben. Messi a 74. percben Kylian Mbappé pazar sarkalása után lőtt a City kapujának bal felső sarkába. Ez volt a negyedik fellépése a PSG-ben, és azzal, hogy gólt lőtt, holtversenyben a Real Madrid francia csatárával, Karim Benzemával rekordot állított fel:

egymást követő 17. szezonjában tudott eredményes lenni a BL-ben.

Előző 16 Bajnokok Ligája-idényében, az FC Barcelona játékosaként 149 fellépésén 120 alkalommal talált a hálóba.

"Tudtam, hogy a mai nap rendkívül fontos, már nagyon vártam, és örülök a győzelemnek, amelyet hatalmas ellenféllel szemben, a BL megnyerésére is esélyes csapat ellen értünk el" – nyilatkozta Messi. A hatszoros aranylabdás elismerte, hogy a City uralta a mérkőzést, de rámutatott, hogy gólt viszont nem tudott szerezni az angol együttes, míg ők kétszer is betaláltak.

"Még kevés meccsem volt itt, de kezdem megszokni a csapatot, a társakat, és elkezdtük megismerni egymást. Ma este nagyon jól játszottunk, fontos mérkőzést nyertünk meg, de tovább kell fejlődnünk csapatként, ami biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog" – mondta Messi.

A PSG-nek ez volt a hatodik meccse a Manchester City ellen, és először sikerült győznie.

A párizsiak vezetőedzőjének, Mauricio Pochettinónak nem tetszett, hogy a labdát javarészt a City birtokolta, a győzelemmel viszont elégedett, hiszen – mint azt kiemelte – azt "a világ egyik legjobb együttesével szemben értük el, amelyet a világ egyik legjobb edzője irányít". Az argentin szakember hozzátette, hosszú évek óta nézi, ahogy Messi gólokat lő, de eddig mindig az ellenfél oldalán tette ezt.

"Most először a saját csapatomban tudtam az ő gólját ünnepelni" – mondta Pochettino, aki hangoztatta: Messinek még egy kis időre van szüksége ahhoz, hogy megtalálja a legjobb formáját a PSG-ben.

Pep Guardiola, a Manchester City edzője arról beszélt, hogy sajnálja a vereséget, amelyet csapata eredménytelen támadójátéka okozott. "Jól játszottunk, de nem szereztünk gólt" – jelentette ki a spanyol szakvezető, aki a Barcával Messivel a soraiban 2009-ben és 2011-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

"Boldog időszakot töltöttünk együtt Barcelonában, és ha most úgy döntött, hogy Párizsba jön, a legjobbakat kívánom neki – mondta. – Leót nem lehet kilencven percen át tartani, hiába, hogy éppen sérülés után van, és hiányzik még nála egy kis ritmus. Amikor nála van a labda, nem könnyű megállítani."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×