eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28: Lionel Messi of Paris Saint-Germain scores their sides second goal during the UEFA Champions League group A match between Paris Saint-Germain and Manchester City at Parc des Princes on September 28, 2021 in Paris, France. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Nyitókép: Matthias Hangst/Getty Images

Bombameglepetés: győzött a Sheriff a Bernabéuban

A BL-újonc Sheriff Tiraspol 2-1-re győzött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Az RB Leipzig kikapott otthon a Bruggétől, a Liverpool kiütötte a Portót. Messi gólt szerzett, a PSG legyűrte a Manchester City-t.

A mérkőzések főbb eseményeit élőben tudósítottuk, ezt lejjebb visszaolvashatják. Eredmények és állás a cikk végén.

A lipcsei gárda a 7. percben jutott előnyhöz, ám a 22. percben jött az egyenlítés, és még a szünet előtt a Brugge újabb gólja. Szoboszlait az 58. percben lecserélték, de a támadósor nem javult fel. A vendégek lesgólt szereztek, és mivel újabb találat nem született, így megszakadt a belgák német csapatok ellen több mint 18 éve tartó nyeretlenségi sorozata. A BL-ben hét fellépésen ez volt az első sikerük, míg az RB Leipzig legutóbbi négy BL-meccsét elveszítette.

A csoport másik összecsapásán a Paris Saint-Germain ugyancsak hamar, már a 8. percben vezetést szerzett az előző idényben finalista vendég Manchester City ellen. Az angoloknak ugyan volt lehetőségük az egyenlítésre, de a kapufa besegített a franciáknak. A második félidőben a nyáron a Barcelonától megszerzett Lionel Messi is eredményes volt. Az argentin sztárnak ez volt ez első gólja új csapatában.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28: Idrissa Gueye of Paris Saint-Germain scores their side's first goal past Ederson of Manchester City during the UEFA Champions League group A match between Paris Saint-Germain and Manchester City at Parc des Princes on September 28, 2021 in Paris, France. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Idrissa Gueye megszerzi a PSG első gólját a Manchester City ellen (Shaun Botterill/Getty Images)

A PSG először győzte le a Cityt, korábban két döntetlenje és három veresége volt. A manchesteriek a BL-ben legutóbb 2019. április 9-én a Tottenhammel szemben maradtak alul vendégként - a győztes csapatot éppen a most PSG-s Mauricio Pochettino irányította -, azóta tíz idegenbeli fellépésén maradt veretlen (nyolc győzelem és két döntetlen).

A B jelű kvartettben a Liverpool biztosan nyert Portóban, és továbbra is hibátlan, míg a 29. perctől emberhátrányban játszó AC Milan nem tudta megtartani 1-0-ás előnyét a vendég Atlético Madriddal szemben, mert a 84. és a 97. percben is gólt kapott.

A C csoportban az Ajax után a Borussia Dortmund is győzött, így a négyes szétszakadt, a Besiktasnak és a Sporting CP-nek nincs pontja.

A D csoportban a legtöbb BL-meccsel (281) büszkélkedő Real Madrid az újonc Sheriff Tiraspolt fogadta, amelynek ez volt a második találkozója a főtáblán. A moldovai együttes a nyitókörben otthon 2-0-val kerekedett a Sahtar Donyeck fölé, most pedig az első félidő derekán megszerezte a vezetést. A szünetet követően fokozta a tempót a Real, és a végül büntetőből egyenlített a 64. percben. A Tiraspolnak volt egy les miatt videobíróval érvénytelenített találata, majd a 90. percben a vendégeké lett a slusszpoén: Sebastien Thill bődületes nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba. A Real Madrid így nem tudta megszerezni a BL-ben a 100. hazai győzelmét.

A mérkőzése közvetítésének leirata

PSG–MANCHESTER CITY 0-0: A Mbappé, Messi, Neymar trióval támad a PSG a City ellen, a kapuban Donnarumma.

RB LEIPZIG–CLUB BRUGGE 0-0. Mindhárom magyar, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is szerepel a lipcsei kezdőcsapatban.

RB LEIPZIG–CLUB BRUGGE 1-0. A nagy formában lévő Nkunku góljával vezet a német csapat. Hosszasan vizsgálták a VAR-szobában, de a végső verdikt az, hogy nem volt les.

PSG–MANCHESTER CITY 0-0: Vörösben úszik a lelátó, a PSG ultrái pirotechnikai demonstrációt tartanak. Amennyire látványos, annyira tilalmas.

PSG–MANCHESTER CITY 1-0: Vezetnek a franciák, Idrissa Gueye találatával. Neymar eltörte a labdát, de az elefántcsontparti megoldotta.

FC PORTO–LIVERPOOL FC 0-1: Mohamed Szalah megszerezte a harmincadik BL-gólját. Mindössze két afrikai futballista jutott el korábban eddig, Didier Drogba és Samuel Eto'o.

AC MILAN–ATLÉTICO MADRID 1-0: Leao bevette Oblak kapuját, előnyben az AC Milan.

RB LEIPZIG–CLUB BRUGGE 1-1. Vanaken, aki az első játéknapon a PSG ellen is szerzett gólt, kiegyenlített.

REAL MADRID–SHERIFF 0-1: Az üzbég Jaksibajev fejesével vezet a moldovai csapat a Bernabéuban.

BORUSSIA DORTMUND–SPORTING CP 1-0: Megvan a németek vezető gólja is, az angol Jude Bellingham előkészítése után a holand Donyell Malen talált a kapuba.

RB LEIPZIG–CLUB BRUGGE 1-2: Meglepetésre a belgák megszerezték a vezetést Rits révén.

FC PORTO–LIVERPOOL FC 0-2: Sadio Mané gólja nagyon kényelmes helyzetbe hozta a Poolt.

REAL MADRID–SHERIFF 0-1: Eltelt tizenöt perc itt és a további öt pályán is a második félidőből, még sehol nem esett gól ebben a játékrészben.

REAL MADRID–SHERIFF 1-1: Vincícius Júniort kétszer is tizenegyesgyanús körülmények között szerelték. Az elsőnél még nem, a másodiknál már kapott büntetőt a Real Madrid. Karim Benzema belőtte, 1-1.

FC PORTO–LIVERPOOL FC 0-3: Mohamed Szalah a nap első kétgólosa.

REAL MADRID–SHERIFF 1-1: Bruno a kapuba spiccelte a vendégek második gólját, de a VAR elvette les miatt, okkal.

FC PORTO–LIVERPOOL FC 1-3: Mehdi Taremi szépített az este gólokban leggazdagabb mérkőzésén.

PSG–MANCHESTER CITY 2-0: Lehet, hogy Lionel Messitől nem láttunk sokat 75 percen keresztül, de aztán megindult, rúgott egy álomgólt, s lehet, hogy eldöntötte a mérkőzést.

FC PORTO–LIVERPOOL FC 1-5: Roberto Firminho öt perc alatt két gólt is rúgott.

REAL MADRID–SHERIFF 1-2: A luxemburgi légiós, Sébastien Thill elképesztően nagy gólt rúgott a 89. percben a tizenhatoson kívülről.

AC MILAN–ATLÉTICO MADRID 1-1: Antoine Griezmann góljával kiegyenlített a 29. perc óta emberelőnyben játszó Atlético.

AC MILAN–ATLÉTICO MADRID 1-2: Luís Suárez tizenegyből megnyerte a meccset.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, keddi eredmények

A csoport:

Paris Saint-Germain–Manchester City 2-0

RB Leipzig–Club Brugge 1-2

Az állás: 1. Paris Saint-Germain 4 pont (3-1), 2. Club Brugge 4 (3-2), 3. Manchester City 3, 4. RB Leipzig 0

B csoport:

FC Porto–Liverpool FC 1-5

AC Milan–Atlético Madrid 1-2

Az állás: 1. Liverpool 6 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. FC Porto 1, 4. AC Milan 0

C csoport:

AFC Ajax–Besiktas 2-0

Borussia Dortmund–Sporting CP 1-0

Az állás: 1. Ajax 6 pont (7-1), 2. Borussia Dortmund 6 (3-1), 3. Besiktas 0 (1-4), 4. Sporting CP 0 (1-6)

D csoport:

Sahtar Donyeck–Internazionale 0-0

Real Madrid–Sheriff Tiraspol 1-2

Az állás: 1. Sheriff Tiraspol 6 pont, 2. Real Madrid 3, 3. Internazionale 1 (0-1), 4. Sahtar Donyeck 1 (0-2)

A csoportok első két helyezettje a nyolcaddöntőbe kerül, a harmadikok átkerülnek az Európa-ligába, ahol a nyolcaddöntőbe jutásért játszanak majd.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×