eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
31st October 1963:  Hungarian born footballer superstar Ferenc Puskas, inside left for Real Madrid and his adopted country Spain, in action.  (Photo by Central Press/Getty Images)
Nyitókép: Central Press/Getty Images

A matematika nyelvén Puskás Ferenc minden idők negyedik legjobbja

Tom Crawford, az Oxfordi Egyetem matematikusa hét különböző tényezőt figyelembe véve állította össze a valaha volt tíz legjobb férfi labdarúgó listáját.

A hét különböző faktor, ami alapján a neves egyetem professzora rangsorolta a játékosokat: klubgólok, klubvilágbajnoki címek, nemzetközi gólok, nemzetközi bajnoki címek, Aranylabda, egyéni rekordok és azok a szezonok, amelyekben különösen kiemelkedő teljesítmény nyújtottak – írja a hirado.hu.

A folyamatot ismertető videóban Crawford először is leszűkítette a potenciális jelöltek listáját, végül 13 játékos maradt, akiket a hét különböző kategória alapján osztályozta, hogy megállapítsa a végleges top tízes listát.

A lista első helyén Cristiano Ronaldo áll. A portugál sztár a maximális 700-ból 537 ponttal megnyerte a rangsorolást, 34 ponttal megelőzve az argentin Lionel Messit. Harmadik helyen Pelé, a brazil futballikon végzett. A negyedik helyet az Aranycsapat kapitánya, a nemzet sportolója, a spanyolok által csak Panchónak becézett futballfenomén, Puskás Ferenc érdemelte ki.

A minden idők 10 legjobb futballistája

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Lionel Messi
  3. Pelé
  4. Puskás Ferenc
  5. Ronaldo
  6. Marco van Basten
  7. Alfredo di Stefano
  8. Michel Platini
  9. Diego Maradona
  10. Johan Cruyff
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végzett, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az eredmények megszülettek: több mint 10 ezer válaszadó szerint a saját márkás termékek ma már nem csupán olcsóbb alternatívát jelentenek a fogyasztók számára, hanem sok esetben minőségi választást is - írta a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×