eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Jokohama, 2016. december 18.A spanyol Real Madrid játékosai ünnepelnek, miután hosszabbítás után 4-2-re legyőzték a japán Kashima Antlers csapatát a labdarúgó klubvilágbajnokság döntőjében a jokohamai stadionban 2016. december 18-án. (MTI/EPA/Majama Kimimasza)
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Klub-vb: Japán visszalépett a rendezéstől

A koronavírus-járvány miatt.

A koronavírusos esetek számának emelkedése miatt a Japán Labdarúgó Szövetség visszalépett a decemberi hétcsapatos klubvilágbajnokság megrendezésétől.

A Kyodo japán hírügynökség már szerdán arról számolt be, hogy az illetékesek a világjárvány következtében hozott intézkedések miatt fontolgatták a visszalépést, és nemcsak a növekvő esetszám, hanem gazdasági okok is állnak a háttérben, az óvintézkedések miatt ugyanis csak korlátozottan engedhetnének be nézőket a mérkőzésekre.

Erről tárgyalásba is kezdtek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA), amely csütörtökön jelentette be, hogy a japán szövetség valóban visszalépett a rendezéstől.

A FIFA tavaly év végén döntött arról, hogy idén még a régi rendszer szerint, hét csapattal, Japánban bonyolítják le a klub-vb-t. Az eredeti tervek szerint 2021-től már 24 együttes részvételével rendezték volna a tornát Kínában, de a világjárvány és az Európa-bajnokság, valamint a Copa America idén nyárra halasztása közbeszólt.

Japán idén olimpiának és paralimpiának is otthont adott, mindkét esemény zárt kapus volt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×