eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának otthont adó mogyoródi pályán, a Hungaroringen 2021. július 29-én. A futamot augusztus 1-jén rendezik.
Nyitókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának otthont adó mogyoródi pályán, a Hungaroringen 2021. július 29-én. MTI/AP/Darko Bandic

Rosszul lett Mogyoródon: poszt-Covid beteg Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok a hétvégi Magyar Nagydíjon segítséggel tudott csak dobogóra állni, és az ünneplésnél használt óriási üveg pezsgő megtartása sem ment neki önerőből.

A hosszú Covid tüneteit tapasztaltja a Forma-1-es pilóta: a versenyen kiválóan teljesített, egészen a dobogó harmadik fokáig sikerült feltornásznia magát, amin Sebastian Vettel kizárása tovább javított. A hetven körös verseny végeztével így a világbajnoki összesítésben első helyre kapaszkodott fel kemény küzdelmet követően – írja a Sky News.

Bár a Hungaroringen autózó pilótát látva ebből még nem sejthettünk semmit, az eredményhirdetésnél tisztán látszott, hogy Hamiltonnak problémái vannak. Segítséggel tudott csak a dobogóra állni, és a pezsgősüveget sem tudta egyedül megtartani. A Mercedes csapat orvosa ezt követően megvizsgálta, Lewis Hamilton ugyanis szédülésre és fáradtságra panaszkodott.

A versenyt követő sajtótájékoztatón aztán a brit versenyző először beszélt állapotáról a sajtónak.

"Senkivel sem beszéltem még a hosszú Covidról, de azt hiszem, ezzel van dolgom. Nagyon szédültem a pódiumon, egy kicsit minden elhomályosodott előttem. Az elmúlt év végén történtek óta nagyon keményen küzdök az egészségemért, ez máig kemény harc"

– fogalmazott a versenyző tavalyi koronavírus-fertőzésére utalva. „Emlékszem a koronavírus tüneteire, azóta sem ugyanolyan számomra a versenyekre való felkészülés. A fáradtság egészen újszerű szintjét ismertem meg, és ez igazi kihívás. Igyekszem legjobb tudásom szerint felkészülni a versenyekre. Senki sem tudja, mi okozta a mai problémámat. Talán kiszáradtam egy kicsit? Nem tudom, de

egészen biztosan más volt ez, mint bármi, amit korábban éreztem”

– tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően a pilótát a Magyar Nagydíj győztese, Esteban Ocon és a Mercedes csapatának egyik tagja segítette fel székéből.

Lewis Hamilton tavaly decemberben Dubajban kapta el a koronavírust. Most négyhetes pihenő vár rá, mielőtt augusztus 29-én Belgiumban újra rajtvonalhoz állna a Forma-1 mezőnye.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×