eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Mol Fehérvár

Az NB I-ben sem kezdett jól a Fehérvár

A MOL Fehérvár FC 1–1-es döntetlent játszott a ZTE FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában.

A csapatok dolgát nehezítette, hogy a kezdés előtt felhőszakadás zúdult a pályára, így sok helyen víz borította a gyepet. A csúszós fű és a vizes labda többször megtréfálta a játékosokat, ezért nehezen lehetett helyzetet kialakítani. Negyedóra után a Konferencia-liga-selejtező első körében búcsúzott Fehérvár mezőnyfölénybe került. A ZTE is veszélyeztetett, ám Zimonyi fejese célt tévesztett, majd Nikolics a kiugrása után nem tudta elrúgni Demjén mellett a labdát.

A gól nélküli első félidőt követően megint zuhogni kezdett, ám a hazaiakat a 47. percben másik hideg zuhany is érte: a védők nem tudtak felszabadítani, és Dárdai 18 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába bombázott. Később az eső elállt, az iram csökkent, a vendégek pedig nem tudták megőrizni előnyüket. A 68. percben egy bal oldali beadás után Kovácsik Babati testére ütötte a labdát, a hazaiak csatára aztán közelről nem hibázott.

A fehérváriak próbálták fokozni a tempót, ismét többet birtokolták a labdát. A 82. percben Rus szabadrúgását tornászta ki a léc alól Demjén. A hajrá nem hozott izgalmakat, maradt az 1–1.

A Zalaegerszeg közel 2009 augusztusa óta nem tudja legyőzni riválisát, azóta hét vereség mellett ez volt az ötödik döntetlenje.

OTP Bank Liga, 1. forduló

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Babati (68.), illetve Dárdai (47.)

sárga lap: Tajti (5.), Halilovic (12.), Serafimov (44.), illetve Nego (24.), Heister (56.), Musliu (90.)

ZTE FC: Demjén - Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi - Bedi, Halilovic, Tajti (Szalay, 81.) - Babati (Meshack, 75.), Zimonyi (Skribek, 63.), Koszta

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Musliu, Rus, Stopira - Dárdai, Nego, Alef, Heister - Nikolics (Szabó L., 85.), Petrjak (Szendrei, 80.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×