eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án.
Nyitókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b) és Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2021. július 18-án. MTI/AP/Jon Super

Jókora összegbe került Verstappen ütközése a Red Bullnak

Továbbra is Lewis Hamiltont hibáztatják az ütközésért, aki könnyen túltette magát a 10 másodperces büntetésen.

A Red Bullnak 1,8 millió dollárba (550 millió forintba) került Max Verstappen balesete a Forma-1-es Brit Nagydíjon múlt vasárnap.

Christian Horner csapatigazgató pénteken elmondta, minden következménnyel együtt ilyen összegre rúg a veszteségük. Változatlanul Lewis Hamiltont hibáztatja az ütközésért, aki könnyedén túltette magát a 10 másodperces büntetésen, megnyerte a futamot, és ezzel ismét szoros az összetett pontverseny kettőjük között. A holland Verstappen 185 pontos, Hamiltonnak 177 pontja van 10 futam után. A következő verseny egy hét múlva a Magyar Nagydíj lesz.

"Tekintettel az eset súlyosságára és az enyhe büntetésre, újra kielemzünk minden adatot, és jogunk van felülvizsgálatot kérni - mondta Horner. - Ezért továbbra is keressük a bizonyítékokat, és figyelembe vesszük a lehetőségeket."

Az összetettben vezető Verstappen az élről indulva az első körben agresszív küzdelmet folytatott a címvédő brit Hamiltonnal (Mercedes), majd egy nagy tempójú kanyarban összekoccantak. A holland autója nagy lendülettel sodródott le a pályáról, majd a gumifalba csapódott. Verstappen magától, de szédelegve szállt ki az autóból és ment a mentőig, de elkélt számára a támogatás. A pályáról - a 45 perces csúszással újraindított futam alatt - helikopterrel elővigyázatosságból kórházba szállították.

Verstappen még aznap közösségi oldalán adott tájékoztatást állapotáról. Elmondta, hogy a vizsgálatok során mindent rendben találtak, így este környékén kiengedték a kórházból.

A holland pilóta jelezte: örül, hogy balesete után jól érzi magát, csalódott viszont amiatt, hogy kiesett, és riválisát okolta az összeütközésért. A futamot megnyerő címvédőre kirótt tíz másodperces büntetés szerinte nem volt igazságos. Hozzátette: Hamilton győzelmi ünneplését tiszteletlennek és sportszerűtlennek tartja, hiszen ő a vele való ütközés következtében került kórházba.

A brit szerint azonban versenybaleset történt, és az ünneplés kapcsán azt mondta, hogy akkor még nem tudott arról, hogy Verstappent kórházba szállították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×