eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott edzése Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában 2021. június 22-én.
Nyitókép: A tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott edzése Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokában 2021. június 22-én. MTI/Varga György

Tokió 2020 - A magyar női kézilabda-válogatott ismét legyőzte Brazíliát

Az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott 24-23-ra legyőzte a tokiói csoportellenfél Brazília csapatát a Siófokon rendezett hétfői edzőmérkőzésen.

Eredmény:

Magyarország-Brazília 24-23 (13-14)

A magyarok gyenge védekezését kihasználva a vendégek hat perc alatt 6-2-re elhúztak, és a folytatásban sem csökkent számottevően a különbség, ezért a 13. percben Elek Gábor időt kért. A szövetségi kapitány a visszarendeződés és a védekezés hiányosságaira hívta fel a figyelmet, de ez sem eredményezett változást, ugyanis hamarosan már 12-7-re vezetett az ellenfél. Időnként a hazaiak támadójátéka is akadozott, majd a brazilok is hullámvölgybe kerültek, így egymás hibáiból próbáltak élni a csapatok. A magyarok a 27. percben egy ötös gólsorozat végén egyenlítettek (13-13), és bár a túloldalon Renata Arruda kiválóan védett, csapata 11 percig nem talált a hálóba, így a szünetben szoros volt az állás.

A második félidő elején sem játszott olyan színvonalon, olyan pontosan a magyar együttes, mint a múlt heti két edzőmeccsen, ezért ismét háromgólos hátrányba került. A hazaiak ezután nagy küzdelemben egy 5-1-es szériával fordítani tudtak, így 1-0 után ismét vezettek (20-19), de előnyüket az újabb hibák miatt nem tudták megtartani. Renata Arruda továbbra is bravúrosan teljesített, Janurik Kinga védéseire alapozva mégis visszaszerezte a vezetést a házigazda, három perccel a vége előtt. Az utolsó percben Schatzl Nadine találatával vált biztossá a magyar siker, amelyet elsősorban remek küzdőképességének köszönhet a válogatott.

A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással, négy brazil siker és két döntetlen mellett ez volt a 11. magyar győzelem.

A magyar válogatott múlt kedden Montenegrót 28-22-re, pénteken Brazíliát 34-31-re győzte le, majd pénteken utazik Tokióba, ahol a felkészülés hajrájában Norvégiával találkozik. Ezt követően jövő vasárnap Franciaország ellen kezdi meg szereplését az ötkarikás játékokon.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×