eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szucsánszki Zita, a magyar válogatott játékosa a Montenegró ellen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban játszott kézilabda felkészülési mérkőzésen 2021. július 6-án.
Nyitókép: Szucsánszki Zita, a magyar válogatott játékosa a Montenegró ellen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban játszott kézilabda felkészülési mérkőzésen 2021. július 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Tokió 2020 - Magyar női kézilabdasiker Montenegró ellen

A tokiói olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott 28-22-re legyőzte az ugyancsak kvótás Montenegró csapatát a Siófokon rendezett keddi edzőmérkőzésen.

A magyar csapat egyetlen alkalommal sem került hátrányba, döntetlen is csak egyszer (9-9-nél) volt az állás.

Eredmény:

Magyarország-Montenegró 28-22 (14-10)

a magyar gólszerzők: Vámos 5, Schatzl 4, Szucsánszki, Lukács, Tomori 3-3, Bordás, Márton, Kisfaludy 2-2, Szöllősi-Zácsik, Kovacsics, Háfra, Kiss 1-1

lövések/gólok: 51/28, illetve 46/22

gólok hétméteresből: 6/5, illetve 4/4

kiállítások: 8, illetve 18 perc

Remek összpontosítással, támadásban és védekezésben is hatékonyan kezdték a meccset a magyarok (4-1), és bár a vendégek ezt követően felvették a játék ritmusát, a házigazdák a 21. percig őrizték vezetésüket. Akkor, 9-9-nél egyenlített az egyre pontosabban támadó Montenegró, amely hamarosan időt kért, de ezután megint a magyarok percei következtek, és mivel ismét mindkét kapu előtt javult a teljesítményük, a szünetben 14-10-re vezettek.

A 33. percben harmadik kiállítása után Tatjana Brnovic végleg kivált a vendégek közül, a másik oldalon márciusi vállsérülése után visszatért a pályára Kovacsics Anikó, aki szinte azonnal betalált. A csereként beállt többi játékos is jól mutatkozott be, így a csapat lendülete a folytatásban sem tört meg (21-13). A második félidőben Schatzl Nadine és Vámos Petra dobta a magyar gólok többségét, az utolsó tíz perc hétgólos magyar előnyről kezdődött, és mivel a házigazdák a hajrában is magabiztosan kézilabdáztak, a vártnál sokkal simábban győztek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Jovanka Radicevic volt, aki 13 lövésből tíz gólt szerzett. A magyarok közül Kljuber Katrin kivételével minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt. A kapusok közül Szikora Melinda és Bíró Blanka hat-hat, Janurik Kinga öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással, négy montenegrói siker mellett a magyarok ötödször győztek.

A magyar válogatott pénteken 18.30-tól és jövő hétfőn 16 órától Brazília ellen játszik edzőmeccset Siófokon, majd jövő pénteken utazik Tokióba, ahol a felkészülés hajrájában Norvégiával találkozik, ezt követően pedig július 25-én Franciaország ellen kezdi meg szereplését az ötkarikás játékokon.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×