eur:
392.77
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ferencvárosi játékosok gólöröme Olekszandr Zubkov (j) második gólja után a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. április 25-én. Fehérvár-Ferencváros 1-2.
Nyitókép: Ferencvárosi játékosok Olekszandr Zubkov (j) második gólja után a MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban. MTI/Vasvári Tamás

Az lenne a meglepetés, ha nem jutna a csoportkörbe a Ferencváros

A magyar bajnoki címvédő tavaly a BL-ben szerepelt, az új szezonban kedden kezdi meg a selejtezőt.

A Ferencváros kedden kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a koszovói Prishtina ellen.

A sorozatban harmadszor magyar bajnok zöld-fehérek ugyanazzal a céllal, de új vezetőedzővel vágnak neki a kvalifikációnak, Szerhij Rebrovot nyáron Peter Stöger váltotta a kispadon. A keret nagy része viszont egyben maradt, eddig négy játékos, Marcel Heister, Isael, Lovrencsics Gergő és Michal Skvarka távozott.

Az FTC az elmúlt két idényben egyaránt főtáblára jutott: 2019-ben az Európa-ligában, míg tavaly a BL-ben, s idén is az a célja, hogy ismét csoportkörös legyen a nemzetközi porondon, lehetőleg a legrangosabb sorozatban, de legalább a második számú El-ben.

Az első párharc a papírforma szerint nem okozhat gondot, mivel a Prishtina az előselejtezőből érkezett. Az első kör megnyerése azért is kiemelten fontos, mert a vesztes az újonnan életre hívott Konferencia Liga selejtezőjébe kerül át, míg az az együttes, amely a második fordulóban búcsúzik a BL-től, már az Európa-ligában folytathatja. A harmadik számú sorozat létrejöttével és az ezzel járó átalakításnak köszönhetően, ha a BL-selejtező első körét sikerrel veszi az FTC, akkor már csak egy párharcot kell nyernie a biztos csoportkörhöz, mert az Európa-liga BL-ből kiesett bajnokokat felvonultató ágáról az alulmaradók továbbcsúsznak a Konferencia Ligába.

A Ferencvárosnak minden esélye megvan arra, hogy továbbjusson az első két fordulóból: az előző két idény remek szereplésének köszönhetően kiemeltként a második körre sem kapott igazán nehéz ellenfelet, ugyanis a Prishtina búcsúztatása esetén a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár rá. Kudarc esetén a Konferencia Ligába átkerülve a walesi Connah's Quay Nomads és az örmény Alaskert párharcának vesztesével küzdene meg.

A Ferencváros–Prishtina párharc első felvonását kedden 18 órától a Groupama Arénában rendezik, a visszavágóra pedig egy héttel később Koszovóban kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×