eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Kovács Zsófia felemáskorlát-gyakorlata a törökországi női tornász Európa-bajnokság egyéni versenyében Mersinben 2020. december 20-án.
Nyitókép: Kovács Zsófia felemáskorlát-gyakorlata a törökországi női tornász Európa-bajnokság egyéni versenyében Mersinben 2020. december 20-án. MTI/EPA

Torna vk - Kovács Zsófia második lett gerendán Dohában

Az olimpiai kvótás Kovács Zsófia ezüstérmes lett gerendán a tornászok dohai világkupa-versenyének szombati zárónapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Dunaújvárosi KSE kétszeres Európa-bajnoka szinte hibátlan gyakorlatot mutatott be, de - mint edzője, Trenka János elmondta - az egyik egytizedes kötését nem fogadták el, így 13,166 pontot kapott, ez pedig az ezüstérmet jelentette.

Kovács mindössze 0,034 ponttal maradt le az első helyezett ukrán Dijana Varinszkától.

Talajon Kovács az érkezései pontatlanabbak voltak, mint a selejtezőben, és 12,500 ponttal ötödik lett. Pénteken a felemáskorlát fináléjában a hatodik helyen zárt.

Kovács számára a dohai világkupa-verseny volt a tokiói olimpia előtti utolsó megmérettetés, az ötkarikás játékokra július 16-án indul.

"A gerendának nagyon örülök, mert jól sikerült, csak azt az egy kötést nem fogadták el, és az is fontos, hogy a selejtezőben is jó gyakorlatot csináltam. Persze, ha a kötést elfogadják, akkor én vagyok az első, ez azért picit bosszant" - nyilatkozta Kovács Zsófia.

Hozzátette, most már biztos, hogy talajon az egyik forgását nem fogadják el, ezért ki kell cserélniük.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Elbukni látszik az egyedülálló demokratikus kísérlet: most jön a kegyelemdöfés

Az „arab tavaszt” követően az arab világ demokratizálódásának nagy reménysége volt az észak-afrikai, csaknem 12 milliós ország, Tunézia, ahol a 2010-es évek közepén rövid időre valóban létre tudott jönni egyfajta – igaz, ingatag – plurális demokrácia. Az igazi népképviseleti hagyományok hiánya és a megoldhatatlannak tűnő gazdasági problémák azonban kikezdték a rendszert, és 2019-ben nagy erővel tört be egy addig a politikán kívüli szereplő, Kaisz Szaíd. Az új elnök rövid időn belül belekezdett a jogállami vívmányok leépítésébe, és mostanra autoriter hatalmat épített ki. Vasárnap elnökválasztást tartanak Tunéziában, ahol Szaíd és egy áljelölt mellett egyetlen valódi kihívó indul, akit azonban pár héttel a voksolás előtt börtönbe vetettek. Nagyon úgy tűnik ezért, hogy a választás csak színjáték lesz, melynek célja Szaíd tekintélyuralmi rendszerének népi legitimálása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×